Logo Deventer
Vastgestelde omgevingsvergunning uitgebreid (Bouw, Planologische afwijking bestemmingsplan 3e graad) voor het wijzigen van een schoolgebouw in 15 woningen en vastgesteld besluit hogere grenswaarde, G.J.L. Ankersmitlaan 1, Deventer

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van 28 november 2013 tot en met 8 januari 2014 voor een ieder ter inzage ligt:

  • de omgevingsvergunning voor het wijzigen van een schoolgebouw in 15 woningen aan de G.J.L. Ankersmitlaan 1 te Deventer;

  • het besluit vaststelling hogere grenswaarden Omgevingsvergunning G.J.L. Ankersmitlaan 1 te Deventer.

Inhoud

Omgevingsvergunning

De omgevingsvergunning maakt de realisatie van 15 woningen in het bestaande pand aan de Ankersmitlaan 1 te Deventer mogelijk. Hiervoor zijn de activiteiten bouw en planologisch afwijken 3e graad van toepassing.

Hogere grenswaarden

Een woning is een geluidgevoelige functie. De nieuwe woningen worden gerealiseerd nabij het Pothoofd. Door het verkeer op deze weg ontstaat meer geluid dan toegestaan is in de Wet Geluidhinder, de voorkeurgrenswaarden worden overschreden. De geluidwaarde is echter niet te hoog, er kan een acceptabel leefklimaat gerealiseerd worden. Maatregelen gericht op het terugdringen van de geluidsbelastingen zijn niet toepasbaar. Op grond van de Wet geluidhinder is het mogelijk een hogere grenswaarde te verlenen.

Inzien

De omgevingsvergunning incl. het besluit Hogere grenswaarden kunt u inzien tijdens de openingstijden bij:

  • Publiekszaken, Leeuwenbrug 81.

Het plangebied en de publicatietekst kunt u inzien op:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0150.OV017-VG01

Reageren

Omgevingsvergunning

De vastgestelde omgevingsgunning ligt van 28 november 2013 tot en met 8 januari 2014 ter inzage. U kunt tot en met donderdag 9 januari 2014 reageren.

Als u een reactie wilt geven op de omgevingsvergunning, dan dient u beroep in. Lees hieronder hoe u kunt reageren.

Omdat de het college van burgemeester en wethouders de omgevingsvergunning heeft vastgesteld kan iemand die tijdig zijn zienswijze over de ontwerp omgevingsvergunning aan het college van burgemeester en wethouders kenbaar heeft gemaakt en de belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze aan het college van burgemeester en wethouders kenbaar te maken, gedurende de genoemde termijn beroep instellen bij:

  • de Sector Bestuursrecht van de Rechtbank Overijssel, Postbus 10067, 8000 GB ZWOLLE.

Het instellen van beroep schorst het besluit niet.

Degene die beroep instelt kan daarnaast een verzoek om een voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij:

  • de Voorzieningenrechter van de Sector Bestuursrecht, Rechtbank Overijssel, Postbus 10067, 8000 GB ZWOLLE.

Hogere grenswaarden

Het besluit Hogere grenswaarden ligt eveneens van 28 november tot en met 8 januari 2014 ter inzage. Ook op dit besluit kunt u tot en met donderdag 9 januari 2014 reageren.

Als u een reactie wilt geven op het besluit hogere grenswaarden, dan dient u eveneens beroep in. Dit beroep dient u echter in te stellen bij:

  • de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Ook hier geldt dat alleen een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze over het ontwerp van het vaststellingsbesluit naar voren heeft gebracht en een belanghebbende die redelijkerwijs niet worden verweten geen zienswijzen over het ontwerp van de vaststelling naar voren te hebben gebracht, beroep kan indienen.

Het instellen van beroep schorst het besluit niet.

Degene die beroep instelt kan daarnaast een verzoek om een voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij:

  • de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Naar boven