Logo Duiven
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Buitengebied 2013’, Duiven

Burgemeester en wethouders van de gemeente Duiven maken bekend dat de gemeenteraad op 28 oktober 2013 het bestemmingsplannen ‘’Buitengebied 2013’’ gewijzigd heeft vastgesteld en heeft besloten geen exploitatieplan vast te stellen.

Bestemmingsplan Buitengebied 2013

Het buitengebied omvat het gehele grondgebied van de gemeente Duiven behalve de kernen Duiven, Groessen en Loo en de bedrijventerreinen in de A12-zone. Ook de (doortrekking van de) A15 maakt geen onderdeel uit van het plangebied. Het Horsterpark en de noordelijk hiervan gelegen sportvoorzieningen, de Betuweroute, de A12 en ’t Web maken wel onderdeel uit van het plangebied.

Het bestemmingsplan heeft overwegend een conserverend karakter. Uitgangspunten daarbij zijn de bestaande legaal tot stand gekomen bouwwerken en hun gebruik. Zo mogelijk zijn ontwikkelingen met een beperkte planologische omvang meegenomen. Over dergelijke ontwikkelingen is aparte besluitvorming. Circa 35 agrarische bouwpercelen hebben de bestemming ‘’Wonen’’ gekregen.

Inzien

Het vastgestelde bestemmingsplan en de bijbehorende stukken, waaronder het plan-MER, liggen met ingang van 28 november 2013 tot en met 8 januari 2014 voor iedereen ter inzage bij het Omgevingsloket. Dit loket bevindt zich in het gemeentehuis aan het Koning Willem-Alexanderplein 1 te Duiven. Het is geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.30 uur tot 12.30 uur. Voor inzage van stukken buiten de openingstijden kunt u telefonisch een afspraak maken met het Omgevingsloket. Telefonisch is het loket bereikbaar via telefoonnummer (0316) 27 91 61. Daarnaast is het plan te lezen op de gemeentelijke website http://0226.roview.net . Voor vragen over deze publicatie kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar, mevrouw Y. Visser. Zij is bereikbaar via (0316) 27 92 17.

Wijzigingen

Bij de vaststelling zijn in het bestemmingsplan Buitengebied 2013 wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerp. Het complete overzicht van deze wijzigingen is te vinden via www.duiven.nl/over-duiven/project/bestemmingsplan-actualisatie-buitengebied . Of scan de QR-code met uw smartphone/-tablet.

Beroep

Van 28 november 2013 tot en met 8 januari 2014 kan beroep worden ingesteld bij:

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA ’s-Gravenhage

Beroep kan worden ingediend door een belanghebbende die:

  • tijdig een zienswijze heeft ingediend tegen het ontwerp bestemmingsplan;

  • aannemelijk kan maken redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig een zienswijze in te dienen.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in principe in werking één dag na afloop van de beroepstermijn. Het indienen van een beroepschrift heeft hierop geen schorsende werking. Voor een schorsing dient binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening te worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dit kan alleen door een belanghebbende die een beroepschrift heeft ingediend. Wanneer binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Voor zowel het indienen van een beroepschrift als een verzoek om een voorlopige voorziening zijn kosten verschuldigd. De hoogten van deze griffierechten zijn te vinden via www.raadvanstate.nl .

Naar boven