Logo Veenendaal
Vastgesteld uitwerkingsplan Weverij noord, Veenendaal.

Burgemeester en wethouders van Veenendaal maken bekend dat zij het uitwerkingsplan ‘Weverij noord’ op 12 november 2013 hebben vastgesteld. Het ontwerp van dit plan heeft al eerder ter inzage gelegen.

Ligging van het plangebied

Het plangebied is gelegen aan de oostzijde van de Weverij, ten westen van de achtertuinen van de woningen aan de Wilhelminastraat. Het uitwerkingsplan geeft invulling aan de nader uit werken bestemming ‘Wonen’ zoals voor dit gebied is aangeduid in het bestemmingsplan Centrum.

Inhoud van het plan

Het uitwerkingsplan voorziet in de realisering van 19 grondgebonden woningen.

Vaststelling

Tegen het ontwerp uitwerkingsplan ‘Weverij noord’ zijn geen zienswijzen ingediend. Bij de vaststelling van het plan zijn in het ontwerpplan geen wijzigingen aangebracht.

Ter inzage

Het vastgestelde uitwerkingsplan met de daarbij behorende verbeelding en vaststellingsbesluit liggen met ingang van 28 november 2013 gedurende zes weken (tot en met 8 januari 2014) ter inzage bij het Omgevingsloket in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1, 3901 GA Veenendaal.

Het Omgevingsloket is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 13.00 uur. Op donderdagen is het loket ook ’s middags open van 13.00 tot 17.00 uur.

Op de website www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0345.WeverijNoord-vg01 kunt u het vastgestelde uitwerkingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken inzien. Deze publicatie kunt u ook terugvinden op de website van de gemeente www.veenendaal.nl > actueel > openbare bekendmakingen > actuele openbare bekendmakingen > uitwerkingsplan Weverij noord.

Er liggen geen bouwtekeningen of schetsen van de woningen ter inzage.

Beroep

Gedurende de hierboven genoemde termijn van terinzageligging kunnen belanghebbenden beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan. Omdat geen zienswijzen zijn ingebracht is het instellen van beroep is slechts mogelijk voor belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerp uitwerkingsplan.

Beroep kan men indienen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20 019, 2500 EA Den Haag. Indien beroep is ingesteld kan men ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Aan zowel het instellen van beroep als het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State en dit verzoek is gehonoreerd.

Meer informatie

Als u nog vragen heeft over de beroepsprocedure of het plan kunt u contact opnemen met de heer J. van Manen van de afdeling Beleid & Ontwikkeling. Zijn telefoonnummer is (0318) 538 339.

Naar boven