Logo Roermond
Ontwerpbestemmingsplan ‘Herten’, Roermond

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Herten’ (NL.IMRO.0957.BP00000235-ON01) ligt van 27 november 2013 tot en met 7 januari 2014 voor een ieder ter inzage. Tevens is het bestemmingsplan digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.roermond.nl en via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het bestemmingsplan ‘Herten’ kan opgesplitst worden in twee gedeelten, Herten/Ool en Merum. Herten/Ool is gelegen aan de zuidwestkant van Roermond. Merum ligt ten zuiden van Herten/Ool en is een dorp ten zuiden van Roermond. Het plangebied wordt in het noorden begrensd door de Maas, in het westen bij de Hertenerweg en Gulickerweg, in het zuiden door de Maastrichterweg, Rijksweg en sportvelden van Herten en in het westen door de Merumerbroekweg, Marktstraat en volgt de Oolderweg die aansluit aan de Broekstraat en Oolderplas. De nieuwbouwwijk Oolder Veste maakt geen onderdeel uit van het plangebied. Het gaat bij deze bestemmingsplanherziening om het actualiseren van de verouderde bestemmingsplannen en het komen tot een actueel beheersplan. Het bestemmingsplan maakt geen grootschalige nieuwe ontwikkelingen rechtstreeks mogelijk.

Tijdens de inzagetermijn is het mogelijk om uw zienswijze omtrent het ontwerp bestemmingsplan, bij voorkeur schriftelijk, in te dienen bij de gemeenteraad van de gemeente Roermond, Postbus 900, 6040 AX Roermond. U kunt ook mondeling uw zienswijze indienen, hiervoor dient u eerst een afspraak te maken met de behandelend ambtenaar, telefoon 0475-359 685.

Naar boven