Logo TwenterandGemeente Twenterand gaat over tot inrichting van het Oosteinde in Vriezenveen naar 30 km zone.

Burgemeester en wethouders van gemeente Twenterand maken bekend over te gaan tot herinrichting van het Oosteinde in Vriezenveen. Het betreft het traject tussen de N 36 en de aansluiting met de Geesterenseweg/Oude Hoevenweg. Nu de Rusluieweg en de Oosterweilandweg zijn aangelegd/aangepast, is herinrichting van het Oosteinde aan de orde. De Rusluieweg is bedoeld als zuidoostelijke rondweg van Vriezenveen en dient als route voor doorgaand verkeer. De rondweg is aangelegd om het parallel gelegen Oosteinde te ontlasten.

Het Oosteinde (gedeelte tussen viaduct onder de N 36 en aansluiting met Geesterenseweg/Oude Hoevenweg) kan nu ingericht worden als 30 km zone. Gedurende ruim een jaar van voorbereiding zijn alle aanwonenden en bedrijven van het Oosteinde door de gemeente betrokkenen geweest bij de herinrichting. Er zijn diverse inloop- en informatieavonden ghoudent. Aanwonenden en bedrijven zijn schriftelijk uitgenodigd en steeds op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen. De gemeente heeft zich ingespannen om aan zoveel mogelijk wensen tegemoet te komen en gaat nu over tot het nemen van onderstaand beslui:.

Besluit

1. Besloten wordt om respectievelijk een 30 km zone, een parkeerverbodzone en een zone “gesloten voor vrachtauto’s” in te stellen. Dit gebeurt door de plaatsing van de borden;

- RVV A1-30/E10 (zone maximum snelheid 30).

- RVV E1/E 10 (zone parkeerverbod).

- RVV C 7/E10 (zone gesloten voor vrachtauto’s), gezien vanaf de N 36, direct na de aansluiting met de Hoffmansweg.

Eén en ander conform de bij dit besluit behorende tekening.

2. Besloten wordt om een bord aan te brengen onder laatstgenoemde bord met de tekst:

“uitgezonderd bestemmingsverkeer”.

Eén en ander conform de bij dit besluit behorende tekening.

3. Het besluit zal voor een periode van 6 weken ter inzage gelegd worden ten behoeve van het indienen van eventuele bezwaren

Naast bovengenoemde maatregelen zal de doorrijhoogte van de viaduct onder de N 36 vergroot worden zodat vrachtverkeer meer gebruik kan maken van deze mogelijkheid. Ook zal de locatie van het transportbedrijf aan de Hoffmansweg met tekstborden worden aangegeven.

Bezwaar

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden binnen 6 weken na de dag waarop het besluit is bekend gemaakt hiertegen een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Twenterand, postbus 67, 7670 AB Vriezenveen Het bezwaarschrift moet zijn ondertekend en moet tenminste bevatten de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een aanduiding van het besluit waartegen het bezwaar zich richt en de gronden (motivering) van het bezwaar.

Naar boven