Logo Skarsterlân
Vooraankondiging voornemen en tevens voorontwerpbestemmingsplan ‘Joure – Entree Joure’, Skarsterlân

Burgemeester en wethouders van de gemeente Skarsterlân geven op grond van artikel 1.3.1. van het Besluit op de ruimtelijke ordening, kennis van haar voornemen om een bestemmingsplan ex artikel 3.8 Wet op de ruimtelijke ordening (Wro) voor te bereiden voor de nieuwe inrichting van de toekomstige entree van Joure vanaf de A-7.

Globaal omvat dit plan het terrein bij McDonalds met het aanliggende carpool-, parkeerterrein en de aanliggende bushalte met de bestaande minirotonde en de direct ten oosten daarvan gelegen gronden. Deze reconstructie van de Entree Joure behelst onder meer de aanleg van een ovonde ter vervanging van de huidige (mini) rotonde, de realisatie van een busplein, uitbreiding van het carpoolterrein, nieuwe fiets- en voetpaden en verplaatsing LPG-vulpunt.

Tegelijkertijd met dit voornemen wordt het voorontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegd.

Inzage

Het voorontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van 22 november 2013 gedurende een periode van vier weken, voor een ieder ter inzage op het gemeentehuis, Herema State 1 te Joure en op de servicepunten in Balk, Dubbelstraat 1 en Lemmer, Vissersburen 88 gedurende de openingstijden.

U kunt de stukken ook digitaal inzien via www.defriesemeren.nl of http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0051.BPJRE13ENTREEJOURE-VO03.

Inspraakreactie

Gedurende de periode van ter visie ligging kan een ieder schriftelijk en mondeling een inspraakreactie indienen over het voorontwerp. De inspraakreactie dient gericht te worden aan het college burgemeester & wethouders van Skarsterlân op de volgende wijzen:

  • Schriftelijk: adres Postbus 101, 850 AC Joure,

  • Tevens is er een mogelijkheid om mondeling zienswijzen in te dienen na afspraak via, 14 05 14. Van mondelinge zienswijzen wordt een verslag gemaakt.

Uw reactie wordt betrokken in de procedure die leidt tot het ontwerpbestemmingsplan. Op uw ingediende reactie zal het college van burgemeester & wethouders schriftelijk reageren.

Naar boven