Logo Almere
Nota Reikwijdte en Detailniveau Milieueffectrapport Almere Poort Buitendijks, Almere

Burgemeester en wethouders van Almere maken bekend dat vanaf 25 november 2013 tot en met 5 januari 2014 de “Notitie Reikwijdte en Detailniveau MER buitendijkse projecten Almere Poort” voor iedereen ter inzage ligt.

Milieueffectrapportage Almere Poort buitendijks

De gemeente Almere is voornemens om de recreatieve mogelijkheden van de buitendijkse kustzone van Almere Poort te vergroten, een en ander passend in de ambitie Poort tot “Strandstad van de Randstad” te maken. Hiervoor zal de marina Muiderzand worden aangepast, zal het Almeerderstrand worden verbreed en zal langs de dijk ten noorden van de bestaande marina strand worden aangelegd. De basis voor deze kwaliteitsverbetering is het ontwikkelingsplan DUIN, dat in december 2011 door de gemeenteraad is vastgesteld. Voor deze drie activiteiten zal onderzocht worden of in het IJmeer, nabij Almere Poort, zand kan worden gewonnen.

De Wet milieubeheer (hoofdstuk 7) in samenhang met het Besluit milieueffectrapportage 1994 verplicht tot een onderzoek naar de milieueffecten in de vorm van een milieueffectrapportage (m.e.r.). Deze effecten zullen worden beschreven in een milieueffectrapport (MER).

Notitie Reikwijdte en Detailniveau

Als voorbereiding op de milieueffectrapportage heeft de gemeente een Notitie reikwijdte en detailniveau opgesteld. In dit document wordt globaal beschreven voor welke activiteiten een MER moet worden opgesteld en op welke wijze en tot welk detailniveau de milieueffecten van deze onderwerpen zullen worden beschreven.

In het voorjaar van 2014 zal het ontwerp van het bestemmingsplan Almere Poort Buitendijks met het milieurapport ter visie worden gelegd waarbij de mogelijkheid geboden wordt op dat ontwerpplan zelf zienswijzen in te dienen.

Hoe kunt u reageren?

Gedurende de bovenstaande periode kan een ieder schriftelijk inspraakreacties op de nota indienen.

U kunt uw reactie richten aan:

Burgemeester en wethouders van Almere, t.a.v. Almere afdeling Ruimte en Wonen, Postbus 200, 1300 AE Almere, o.v.v. “Nota reikwijdte en detailniveau MER Almere Poort Buitendijks.

Waar kunt u het plan inzien?

Het papieren document ligt met bijbehorende stukken ter inzage bij de receptie in de centrale hal van het stadhuis van Almere, Stadhuisplein 1. De openingstijden van het stadhuis zijn:

maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur;

donderdag van 8.30 tot 20.00 uur;

zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur.

De digitale versie van de nota is in te zien via de gemeentelijke websites www.almere.nl/ruimtelijkeplanneninprocedure

Naar boven