Regeling van de Minister van Infrastructuur en Milieu, van 18 november 2013, nr. IENM/BSK-2013/259688, tot wijziging van verschillende regelingen op het terrein van infrastructuur en milieu ter aanpassing aan de Wet basisregistratie personen

De Minister van Infrastructuur en Milieu,

Gelet op artikel 3.25 van de Wet luchtvaart, de artikelen 4, 18, tweede lid, en 20 van het Besluit luchtvaartuigen 2008, artikel 18 van het Besluit verkeersinformatie en verkeersaanwijzingen scheepvaartverkeer, de artikelen 14, 15, 16, 17 en 18 van het Besluit externe veiligheid inrichtingen, de artikelen 4b, tweede lid, onder b, en 50, vijfde lid, van de Wegenverkeerswet 1994, de artikelen 25, 26, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 36, 50 en 51 van het Kentekenreglement, artikel 18a, zesde lid, van het Bezoldigingsbesluit Burgerlijke Rijksambtenaren 1984 en de artikelen 2, onderdeel d, en 3 van de Kaderwet subsidies Verkeer en Waterstaat;

BESLUIT:

ARTIKEL I

In artikel 43, onder e, van de Regeling erkenningen luchtwaardigheid 2008 wordt ‘een uittreksel, niet ouder dan drie maanden uit de gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens;’ vervangen door: een gewaarmerkt afschrift, niet ouder dan drie maanden, uit de basisregistratie personen;.

ARTIKEL II

Artikel 8, eerste lid, van de Regeling examens scheepvaartverkeersdienst wordt als volgt gewijzigd:

1. In de aanhef wordt ‘bij de aanmeldingde volgende bescheiden’ vervangen door: bij de aanmelding de volgende bescheiden.

2. In onderdeel a wordt ‘gewaarmerkt uittreksel uit de gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens;’ vervangen door: gewaarmerkt afschrift uit de basisregistratie personen;.

ARTIKEL III

In artikel 8, tweede lid, onder d, van de Regeling externe veiligheid inrichtingen wordt ‘de gemeentelijke basisadministratie’ vervangen door: de basisregistratie personen.

ARTIKEL IV

De Regeling inschrijving Nederlandse burgerluchtvaartuigen wordt als volgt gewijzigd:

A

Artikel 5, eerste lid, wordt als volgt gewijzigd:

1. De zinsnede ‘de Gemeentelijke Basisadministratie’ wordt telkens vervangen door: de basisregistratie personen.

2. In onderdeel b, wordt ‘woonachtig buiten Nederland’ vervangen door: die niet is ingeschreven in de basisregistratie personen.

B

In artikel 7, onder b, wordt ‘gewaarmerkt uittreksel uit de gemeentelijke basisadministratie,’ vervangen door: gewaarmerkt afschrift uit de basisregistratie personen,.

ARTIKEL V

De Regeling legitimatievoorschriften kentekenbewijzen en kentekenplaten wordt als volgt gewijzigd:

A

In het opschrift van hoofdstuk 1 wordt ‘de basisadministratie persoonsgegevens’ vervangen door: de basisregistratie personen.

B

In artikel 1 wordt ‘de basisadministratie persoonsgegevens’ vervangen door: de basisregistratie personen.

ARTIKEL VI

In artikel 2, onder f, van de Regeling taken Dienst Wegverkeer wordt ‘de gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens’ vervangen door: de basisregistratie personen.

ARTIKEL VII

In artikel 1, onder f, van de Regeling vaartoelage Rijkswaterstaat 2009 wordt ‘de gemeentelijke basisadministratie’ vervangen door: de basisregistratie personen.

ARTIKEL VIII

In artikel 1, onder e, van de Subsidieregeling breedband Kenniswijk wordt ‘de gemeentelijke basisadministratie’ vervangen door: de basisregistratie personen.

ARTIKEL IX

Deze regeling treedt in werking op het tijdstip waarop de Wet basisregistratie personen in werking treedt.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Infrastructuur en Milieu, M.H. Schultz van Haegen-Maas Geesteranus

TOELICHTING

Deze regeling strekt tot aanpassing van regelingen op het terrein van infrastructuur en milieu aan de Wet basisregistratie personen (Wbrp), de opvolger van de Wet gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens (Wet GBA). De aanpassingen zijn enkel van terminologische aard, en behoeven geen specifieke toelichting. Met de inwerkingtreding van de Wbrp zullen enkele begrippen, die op dit moment in de Wet GBA worden gehanteerd, veranderen. Nagenoeg alle aanpassingen betreffen een vervanging van begrippen als ‘gemeentelijke basisadministratie’ en ‘gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens’ door ‘basisregistratie personen’. Daar de aanpassingen in deze regeling direct voorvloeien uit de komst van de Wbpr, treedt deze regeling in werking op het tijdstip dat de Wbpr in werking treedt.

De Minister van Infrastructuur en Milieu, M.H. Schultz van Haegen-Maas Geesteranus

Naar boven