Logo Hellendoorn
Inspraak gemeentelijke omgevingsvisie Hellendoorn ‘Natuurlijk Avontuurlijk’, Hellendoorn

Ter voldoening aan het bepaalde in artikel 2.1. van de Wet ruimtelijke ordening wordt bekend gemaakt dat burgemeester en wethouders van de gemeente Hellendoorn bezig zijn met de voorbereidingen om te komen tot de vaststelling van de gemeentelijke omgevingsvisie Hellendoorn “Natuurlijk Avontuurlijk” voor het gehele grondgebied van de gemeente Hellendoorn.

Met deze omgevingsvisie wordt een ruimtelijke visie voor de gemeentelijke toekomst neergelegd met een doorkijkje naar 2030.

De visie wordt gepresenteerd in 3 lagen:

  • De Identiteit, gericht op versterken van de kwaliteit van een gebied:

    Deze geeft niet aan welke ontwikkelingen waar mogelijk zijn, maar meer binnen welke identiteit een bepaalde ontwikkeling moet worden uitgewerkt/vormgegeven.

  • De Context kaart geeft de functionele opgave weer;

    Dit vanuit het huidige programma; wonen, werken, natuur en verkeer.

  • De kernvisie

    De kernvisie geeft aan op welke ontwikkelingen de focus ligt en welke dwarsverbanden kunnen worden gelegd.

De visie richt zich onder andere op het versterken en verbinden van de natuur, het toerisme en de economie met de dorpskernen.

Inspraak

Vanaf zaterdag 23 november 2013 ligt de ontwerp omgevingsvisie Hellendoorn, Natuurlijk Avontuurlijk” gedurende 6 weken ter inzage bij het loket Bouwen, milieu en openbare ruimte aan de Willem Alexanderstraat 7 in Nijverdal. Het loket is geopend op werkdagen van 09.00 uur tot 12.00 uur en buiten deze tijden op afspraak, telefoon 0548-630 214.

U kunt de ontwerp omgevingsvisie met de unieke naam: NL.IMRO.0163.GOVHELLENDOORN-ON01

inzien via de link:

http://iturl.nl/snyqK4

Downloaden van de ontwerpomgevingsvisie is mogelijk via de link:

http://iturl.nl/snW3H

Bij de visie is als afzonderlijke bijlage een uitvoeringsschema aanwezig. Dit uitvoeringsschema is samen met de omgevingsvisie in te zien op de gemeentelijke website via de link:

http://iturl.nl/snxGq

Een ieder heeft de mogelijkheid om gedurende de termijn van ter inzagelegging zijn standpunt over dit voorontwerp mondeling, schriftelijk of per e-mail in een inspraakreactie kenbaar te maken bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 200, 7440 AE Nijverdal (of elektronisch via gemeentebestuur@hellendoorn.nl).

Naar boven