Logo Ridderkerk
Voorontwerpbestemmingsplan Buitengebied Ridderkerk, Ridderkerk

Er wordt een nieuw bestemmingsplan voorbereid voor het buitengebied van Ridderkerk. Het college van burgemeester en wethouders maakt dit bekend op grond van artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro). Het bestemmingsplan heet ‘voorontwerpbestemmingsplan Buitengebied Ridderkerk.

Een nieuw bestemmingsplan is nodig omdat de huidige bestemmingsplannen zijn verouderd. De gemeente heeft de plicht bestemmingsplannen te actualiseren. Dit staat in de Wet ruimtelijke ordening. Het gaat om het gebied rondom de Oude Molen, de open gebieden rond Rijsoord (Pruimendijk, Geerlaan en de Lagendijk) en de polder ten zuiden van Bolnes.

Het nieuwe bestemmingsplan is voor het grootste deel van het gebied vooral consoliderend. Dit betekent dat de bestaande situatie leidend is bij het bepalen van de bestemming. Behalve als de bestaande situatie illegaal is. Om ontwikkelingen in de agrarische sector te faciliteren zijn daarvoor wel flexibiliteitsbepalingen opgenomen, bijvoorbeeld voor verbrede landbouw.

Bekijken

Wilt u het voorontwerpbestemmingsplan bekijken? Dat kan vanaf 22 november 2013 tot en met 2 januari 2014:

  • Via de website van de gemeente Ridderkerk op www.ridderkerk.nl (gemeente Ridderkerk – publicaties – ter inzage)

  • In het Gemeentelijk Service Centrum van de gemeente Ridderkerk (Koningsplein 1) bij de balie Bouwen en Wonen

Daarnaast kunt u het voorontwerpbestemmingsplan komen bekijken op 26 november 2013. Omdat wij veel mensen willen kunnen ontvangen is de inloopavond in het gemeentehuis, zaal A-103, Koningsplein 1. U bent welkom tussen 19:30 en 21.00.

Tijdens de inloopavond is er een ambtelijke vertegenwoordiging, die eventuele vragen kan beantwoorden en/of noteren. Wij geven op de inloopavond geen presentaties.

Reageren

Wilt u op het voorontwerpbestemmingsplan reageren? Dit kan vanaf 22 november tot en met 2 januari 2014. U kunt uw reactie in een brief schrijven aan het college van burgemeester en wethouders. Stuur deze dan voor 3 januari 2014 op naar Postbus 271, 2980 AG Ridderkerk. U kunt ook mondeling reageren. Daarvoor moet u een afspraak maken met de heer Rienks van de afdeling Sturing en Beleid. Hij is maandag tot en met donderdag bereikbaar op telefoonnummer 0180-451 221. Een brief heeft onze voorkeur.

Vervolg

Wat gebeurt er nadat u heeft gereageerd? Wij zullen de ingekomen reacties voorzien van een antwoord. De reacties kunnen leiden tot aanpassing van het bestemmingsplan. Het bestemmingsplan gaat daarna de volgende fase in en heet dan ontwerpbestemmingsplan. Daarmee start de procedure die staat in artikel 3.8 van de Wet op de ruimtelijke ordening (Wro).

Heeft u op het voorontwerpbestemmingsplan gereageerd? Dan krijgt u van ons een brief waarin wij u antwoord geven op uw inspraakreactie. In deze brief laten wij u ook weten wanneer u het ontwerpbestemmingsplan kunt bekijken.

Naar boven