Logo Olst-Wijhe
Ontwerpbestemmingsplan ‘Zonnekamp West’, Olst-Wijhe

Burgemeester en wethouders van de gemeente Olst-Wijhe maken bekend dat vanaf donderdag 21 november 2013 tot en met woensdag 1 januari 2014 in de informatiehoek van het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Wijhe en het Holstohus te Olst ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan ‘Zonnekamp West’ met bijbehorend ontwerpbeeldkwaliteitsplan en andere bijbehorende stukken. Het ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbeeldkwaliteitsplan zijn tevens elektronisch raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl en via de website van de gemeente Olst-Wijhe.

Gemeenten dienen bestemmingsplannen ingevolge de Wet Ruimtelijke Ordening actueel te hebben en te houden. Het plangebied Zonnekamp West beschikt over bestemmingsregels die ouder zijn dan tien jaar, waardoor deze geactualiseerd dienen te worden. Het plangebied omvat de gehele woonwijk Zonnekamp West, welke begrensd wordt door de Kneu (zuidzijde), de Jan Schamhartstraat (oostzijde), de voormalige gemeentewerf / Rijkstraatweg (westzijde) en de Ringmus/Kerkuil (noordzijde). Het plan legt de bestaande situatie opnieuw planologisch vast voor de komende tien jaar. De bouwregels voor het perceel gelegen tussen de Ringmus en de Kneu (het “Vriendenerf”) wordt gewijzigd ten opzichte van het nu geldende bestemmingsplan, teneinde het gewenste woonproject mogelijk te maken. Hiervoor is een aparte beeldkwaliteitsparagraaf opgesteld, welke is opgenomen in het beeldkwaliteitsplan.

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan eenieder naar keuze schriftelijk (wat de voorkeur heeft) of mondeling een zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad van Olst-Wijhe. Een schriftelijke zienswijze kan worden gestuurd naar de gemeenteraad van Olst-Wijhe, Postbus 23, 8130 AA Wijhe. Een mondelinge zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan en onwerpbeeldkwaliteitsplan kan uitsluitend worden ingebracht via de vakgroep Ruimtelijke Ontwikkelingen. Hiervoor kan een afspraak worden gemaakt, telefoon 14 0570. In de zienswijze moet worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerpbestemmingsplan of ontwerpbeeldkwaliteitsplan de zienswijze betrekking heeft.

Naar boven