Logo Brummen
Bestemmingsplan: ‘Centrum, Brummen’

Burgemeester en wethouders van Brummen maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van donderdag 19 september 2013 het bestemmingsplan “Centrum, Brummen” (NL.IMRO.0213.BPCENTBR1200000-va01), inclusief de daarvan onderdeel uitmakende ‘Nota beantwoording zienswijzennota bestemmingsplan ‘Centrum, Brummen’, gewijzigd heeft vastgesteld met dien verstande dat:

  • a. aan artikel 4.2.1 (Bouwregels) een nieuw lid is toegevoegd waarin is bepaald dat het maximum aantal woningen op de hoek Ambachtstraat – Leliestraat kadastraal bekend BMN01, sectie G, nr. 5113 en 5977 niet meer mag bedragen dan vier wooneenheden (appartementen)”;

  • b. met betrekking tot een gedeelte van de locatie Koppelplein de bestemming ‘Centrum’ (met bouwvlak) is opgenomen;

  • c. aan artikel 3.2.1 (Bouwregels) een nieuw lid is toegevoegd, waarin is bepaald dat het aantal woningen in het bestemmingsvlak ‘Centrum’ op het Koppelplein niet meer mag bedragen dan één.”

Daarbij heeft de gemeenteraad tevens besloten om op grond van artikel 6.12 van de Wro geen exploitatieplan vast te stellen.

Het bestemmingsplan voorziet in de actualisering van de bestemmingsplannen van het centrum van Brummen. Met het bestemmingsplan ‘Centrum Brummen’ is beoogd de verouderde bestemmingsplannen te actualiseren en op een adequate wijze de bestaande situatie vast te leggen. Daar waar mogelijk heeft een doorvertaling plaatsgevonden van de vastgestelde Structuurvisie centrum Brummen. Het plangebied bestaat uit het centrum van de kern Brummen.

Reactieve aanwijzing

De Wro verplicht gemeenten om bij een gewijzigde vaststelling bestemmingsplannen eerst aan de overleginstanties aan te bieden. Deze overleginstanties hebben vervolgens zes weken de tijd voor het indienen van een reactieve aanwijzing bij strijdigheid met provinciaal beleid. De provincie heeft tijdens deze termijn geen reactieve aanwijzing gegeven.

Inzagetermijn

Analoog

Het bestemmingsplan, met bijbehorende stukken, ligt vanaf donderdag 21 november 2013 tot en met woensdag 2 januari 2013 gedurende een termijn van zes weken, tijdens openingstijden, ter inzage bij de algemene informatiebalie.

Digitaal

Het bestemmingsplan is tevens digitaal in te zien op de gemeentelijke website www.brummen.nl (onder ‘plannen en projecten’) en op de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

De bronbestanden zijn ook via www.ruimtelijkeplannen.nl raadpleegbaar en beschikbaar. Voor een link naar deze bestanden kunt u terecht op de gemeentelijke website.

Beroep

Degenen die tijdig hun zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan kenbaar hebben gemaakt, of die aantoonbaar redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze in te dienen, kunnen een beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht en waartegen geen aanwijzingsbesluit is genomen kan tevens rechtstreeks beroep worden ingesteld door een belanghebbende. De termijn voor het indienen van een beroepschrift vangt aan één dag na de ter inzagelegging en duurt zes weken.

Inwerkingtreding bestemmingsplan

Het raadsbesluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven