Logo Zoeterwoude
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Woudevoirt 2013 (Zoeterwoude)

Burgemeester en wethouders van Zoeterwoude maken, op grond van artikel 3.8, leden 3 en 4, van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het door de gemeenteraad op 31 oktober 2013 (gewijzigd) vastgestelde bestemmingsplan Woudevoirt 2013 met de daarop betrekking hebbende stukken met ingang van vrijdag 22 november 2013 gedurende zes weken (tot en met 2 januari 2014) voor een ieder ter inzage ligt.

Inhoud bestemmingsplan

Het gebied van dit bestemmingsplan ligt aan de Noordbuurtseweg 7, 7A en 8A.

Voor dit gebied vigeren tot heden de bestemmingsplannen Dorp-West 2011 en Landelijk Gebied.

Doel van het bestemmingsplan is het juridisch-planologisch mogelijk maken van de herontwikkeling van het terrein van de voormalige trappenfabriek en het metaalbedrijf ten behoeve van een appartementengebouw met een variabel aantal woningen, met een maximum van 40. Bovendien krijgt de bij de trappenfabriek behorende bedrijfswoning door middel van dit bestemmingsplan een woon- en tuinbestemming (burgerwoning).

Bij de vaststelling van het plan heeft de gemeenteraad afgeweken van het plan zoals dat in ontwerp ter inzage heeft gelegen. Deze wijzigingen betreffen zowel tekstuele als inhoudelijke wijzigingen. Het gaat onder andere om het aanpassen van de verbeelding, zodanig dat het bestemmingsplan alleen betrekking heeft op grond die binnen de bebouwingscontour valt, het vervangen van de maximale goothoogte uit het ontwerp door twee verschillende maximale goothoogtes (allebei lager dan die uit het ontwerp) en het opnemen van maximale bouwhoogtes. Tevens zijn enkele aanpassingen aangebracht in de toelichting van het plan.

Meer informatie hierover is te vinden in het raadsbesluit, de Nota zienswijzen en het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan.

Terinzageligging

Het bestemmingsplan ligt, samen met het raadsbesluit tot vaststelling ervan en alle bijlagen, gedurende eerdergenoemde periode voor een ieder ter inzage bij het omgevingsloket, Noordbuurtseweg 27 te Zoeterwoude (geopend maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur en op afspraak op dinsdag ook van 16.00 tot 19.00 uur).

Het raadsbesluit, de verbeelding, de toelichting, de regels en de bijlagen van het bestemmingsplan zijn ook te vinden op de website van de gemeente Zoeterwoude (http://www.zoeterwoude.nl), onder “Bouwen en Wonen”, “Bestemmingsplannen”, “Plannen in voorbereiding”, “Bestemmingsplan Woudevoirt”.

Tevens is het plan te raadplegen via de landelijke voorziening http://www.ruimtelijkeplannen.nl. Het plan-ID is NL.IMRO.0638.BP00014-VAS1.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzageligging (de beroepstermijn) kan een belanghebbende die een zienswijze heeft ingediend tegen het ontwerp van het bestemmingsplan, dan wel een belanghebbende die kan aantonen dat hij of zij tijdens de terinzageliggingstermijn van het ontwerp hier redelijkerwijze niet toe in staat was geweest, schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Tegen de gewijzigd vastgestelde onderdelen van het bestemmingsplan kan iedere belanghebbende beroep instellen.

Crisis- en herstelwet

Op het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit brengt onder meer met zich mee dat de beroepsgronden in het beroepschrift dienen te worden opgenomen, dat het beroep niet-ontvankelijk wordt verklaard, indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend, en dat de beroepsgronden na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Voor een nadere toelichting kunt u contact opnemen met mevrouw O. Groeneweg, telefoon 071-5806384.

Zoeterwoude, 20 november 2013

Burgemeester en wethouders van Zoeterwoude, de secretaris, W.A.M. Zoetemelk-van der Hulst

De burgemeester, E.G.E.M. Bloemen

Naar boven