Logo Hengelo
Ontwerp bestemmingsplan en ontwerp omgevingsvergunning Westermaat Plein Fase III, met toepassing van coördinatieregeling, Hengelo

Oprichten bouwmarkt met tuincentrum op Westermaat Plein Fase III, met toepassing van de coördinatieregeling

Op 10 september 2013 heeft de gemeenteraad besloten om de coördinatieregeling (artikel 3.30 Wet ruimtelijke ordening) toe te passen voor de realisatie van de Bauhaus. Met deze regeling wordt de voorbereiding van het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning gecoördineerd. Dit betekent dat de terinzagelegging van het ontwerp bestemmingsplan en de ontwerp omgevingsvergunning gelijktijdig plaatsvindt. Tegen deze ontwerpbesluiten kunnen zienswijzen worden ingediend.

Van 20 november tot en met 31 december 2013 liggen de volgende ontwerpbesluiten, met de daarop betrekking hebbende stukken, ter inzage:

  • 1. Het ontwerp bestemmingsplan Herziening Westermaat Plein, Fase III

  • 2. De ontwerp omgevingsvergunning voor het oprichten van een bedrijfsgebouw (bouwmarkt met tuincentrum), het handelen in strijd met het bestemmingsplan en het hebben van een uitweg op Westermaat Plein Fase, III (Het Plein nabij 50)

Ontwerp bestemmingsplan

Het plangebied wordt gevormd door de Oude Hengeloseweg, Lemerijweg en de Amerikalaan. Bauhaus is van plan een bouwmarkt met tuincentrum te realiseren op het Westermaat Plein Fase III. Het perceel laat deze functie in het huidige bestemmingsplan Bedrijventerrein Westermaat in beginsel toe, alleen past het bouwplan niet geheel in het bouwvlak. Door het realiseren van de Bauhaus-vestiging op de betreffende locatie wordt de ontwikkeling van Westermaat Plein afgerond. In het nieuwe bestemmingsplan wordt het bouwvlak aangepast en het maximaal toegestane aantal vierkante meters perifere detailhandel vastgelegd. Op deze manier ontstaat er geen strijdigheid met het recent geactualiseerde detailhandelsbeleid omdat het aantal toegestane vierkante meter perifere detailhandel afneemt.

Ontwerp omgevingsvergunning

Het college van B en W maakt bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht van plan is een omgevingsvergunning te verlenen voor het oprichten van een bedrijfsgebouw (bouwmarkt met tuincentrum), het handelen in strijd met het bestemmingsplan en het hebben van een uitweg aan Het Plein nabij 50.

Inzien en zienswijzen

U kunt het ontwerp bestemmingsplan, de ontwerp omgevingsvergunning en de bijbehorende stukken van 20 november tot en met 31 december 2013 op afspraak inzien bij de afdeling Vergunningen in het stadskantoor aan de Hazenweg 121. Het ontwerp bestemmingsplan is ook digitaal in te zien op www.hengelo.nl/?id=NL.IMRO.0164.BP0082-0201 en op www.ruimtelijkeplannen.nl. Tijdens de inzagetermijn kan eenieder ten aanzien van het ontwerp bestemmingsplan schriftelijk, mondeling of digitaal zienswijzen indienen bij de gemeenteraad o.v.v. zaaknummer 1008563. Tijdens de inzagetermijn kan eenieder ten aanzien van de ontwerp omgevingsvergunning schriftelijk, mondeling of digitaal zienswijzen indienen bij het college van B en W. Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u contact opnemen met Mariska de Vries. Een digitale zienswijze kunt u uitsluitend kenbaar maken via www.hengelo.nl/rozienswijze .

Naar boven