Logo Rijswijk
Ontwerpbestemmingsplan ‘Stationskwartier’ en ontwerpbeschikking ‘Hogere Grenswaarde Geluid Brede School Stationskwartier’, Rijswijk

Burgemeester en wethouders maken bekend dat voor het Stationskwartier in Rijswijk een ontwerpbestemmingsplan is opgesteld. Het plangebied wordt begrensd door de Sir Winston Churchilllaan, de Huis te Landelaan, de Generaal Spoorlaan en de Steenvoordelaan. In het bestemmingsplan wordt grotendeels de bestaande situatie vastgelegd in een nieuw actueel bestemmingsplan. Maar zijn ook een aantal nieuwe ontwikkelingen opgenomen. Zo wordt de bouw van de nieuwe Brede School Stationskwartier op het schoolplein van de huidige school en de aanleg van een extra weg ter ontsluiting van de wijk op de Generaal Spoorlaan mogelijk gemaakt.

Uit akoestisch onderzoek blijkt dat de berekende geluidsbelastingen op de nieuwe Brede School Stationskwartier hoger zijn dan de voorkeursgrenswaarde. Hiervoor zijn hogere grenswaarden noodzakelijk.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan “Stationskwartier” en de ontwerpbeschikking “Hogere Grenswaarde Geluid Brede School Stationskwartier” liggen van vrijdag 22 november 2013 tot en met donderdag 2 januari 2014 ter inzage ligt bij de balie van publieksvoorlichting op het stadhuis. Ook kunt u de stukken bekijken via www.ruimtelijkeplannen.nl (zoeken op NL.IMRO.0603.BPstationskwartier-ON01) en www.rijswijk.nl (zoeken op Stationskwartier).

Indienen zienswijze

Gedurende de terinzagelegging kan een ieder een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan sturen aan de gemeenteraad van de gemeente Rijswijk t.a.v. Jeroen de Oude, postbus 5305, 2280 HH Rijswijk.

Gedurende de terinzagelegging kunnen belanghebbenden een zienswijze op de ontwerpbeschikking hogere grenswaarden geluid indienen. Deze dient aan het college van burgemeester en wethouders gericht te zijn, t.a.v. Jeroen de Oude, postbus 5305, 2280 HH Rijswijk.

Nadere informatie

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar: Jeroen de Oude, tel. (070) 326 1110.

Rijswijk, 21 november 2013

Burgemeester en wethouders voornoemd, M. Bezuijen, burgemeester

A. De Baat, gemeentesecretaris.

Naar boven