Wijziging Luchthavenindelingbesluit Schiphol, Ministerie van Infrastructuur en Milieu

Wat is uw reactie?

De staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu heeft besloten het Luchthavenindelingbesluit Schiphol (LIB) te wijzigen vanwege de vliegveiligheid en een beperkte wijziging van het luchthavengebied. Gelijktijdig met de bekendmaking wordt het ontwerpwijzigingbesluit aan de beide Kamers der Staten-Generaal aangeboden.

Het Luchthavenindelingbesluit Schiphol

Het LIB is een Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB) waarin de grens van het luchthavengebied wordt vastgesteld en waarin gebieden worden vastgelegd waarin beperkingen gelden voor nieuwe ontwikkelingen, bijvoorbeeld wat betreft de hoogte of het gebruik van een bouwwerk. Deze beperkingen worden opgelegd om een veilig gebruik van de luchthaven en een goede leefomgevingkwaliteit (geluid en externe veiligheid) te waarborgen. Het LIB dateert van 2003 en wordt nu alleen aangepast vanwege wijzigingen in de toetszones voor vliegveiligheid, voortkomend uit internationale verplichtingen en vanwege een beperkte wijziging van het luchthavengebied. De beperkingengebieden voor geluid en externe veiligheid worden met de voorliggende wijziging niet aangepast.

Waar kunt u op reageren?

In uw reactie kunt u ingaan op de wijzigingen van het LIB Schiphol, zoals weergegeven in het ontwerp voor het wijzigingbesluit. Dit betreft de wijzigingen in de AMvB-tekst, de (kaart)bijlagen en de Nota van Toelichting. Voor de leesbaarheid en begrijpelijkheid is bij het ontwerpwijzigingbesluit ook de integrale versie van de AMvB-tekst gevoegd. In paragraaf 3.2 van de Nota van Toelichting bij het wijzigingbesluit staan alle wijzigingen inhoudelijk toegelicht.

Hoe kunt u reageren?

Op grond van de Wet luchtvaart kunt u van 22 november tot en met 19 december 2013 uw zienswijze kenbaar maken op het ontwerpbesluit tot wijziging van het Luchthavenindelingbesluit Schiphol in verband met wijziging van het beperkingengebied en de regels met het oog op de vliegveiligheid, alsmede van het luchthavengebied. Wij ontvangen uw zienswijze bij voorkeur digitaal via www.centrumpp.nl.

Per post kan dit ook: Centrum Publieksparticipatie, LIB Schiphol, Postbus 30316, 2500 GH Den Haag.

Voor een mondelinge reactie kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 070 456 95 50.

Waar vindt u meer informatie?

Uitgebreide informatie over de wijzigingen van het LIB Schiphol vindt u op www.centrumpp.nl onder ‘actuele zienswijzeprocedures’. Hier vindt u onder andere alle documenten, inclusief de wettelijke procedure. Daarnaast vindt u informatie over wat er met uw reactie wordt gedaan en hoe de verdere procedure tot inwerkingtreding van de wijziging van de AMvB verloopt.

Inzien

Het ontwerpwijzigingbesluit van het LIB kunt u van 22 november tot en met 19 december 2013 inzien bij het Ministerie van Infrastructuur en Milieu in Den Haag en bij de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen Haarlemmer-meer en Amsterdam.

Vragen?

Voor vragen over de wijziging van het LIB en de procedure kunt u terecht bij het Centrum Publieksparticipatie via telefoonnummer 070 456 95 50.

Wat gebeurt er met uw mening?

De door u ingediende zienswijze wordt betrokken bij de vaststelling van het definitieve ontwerpwijzigingbesluit LIB in verband met de vliegveiligheid en het luchthavengebied.

Wat gebeurt er daarna?

Het definitieve ontwerpwijzigingbesluit van het LIB wordt begin 2014 voor advies aangeboden aan de Raad van State. Verwacht wordt dat het definitieve wijzigingbesluit omstreeks 1 juli 2014 kan worden vastgesteld en gepubliceerd.

Naar boven