Logo Overijssel
Partiële herziening Omgevingsvisie en Omgevingsverordening op onderdeel detailhandel, Overijssel

Bekendmaking

Ter inzage: Partiële herziening Omgevingsvisie en Omgevingsverordening op onderdeel detailhandel

Ter uitvoering van een motie van Provinciale Staten over regionale afstemming van nieuwe detailhandelsvestigingen hebben GS een partiele herziening van de Omgevingsvisie en de Omgevingsverordening in ontwerp vastgesteld. De Omgevingsvisie is het centrale provinciale beleidsplan voor het fysieke leefmilieu in Overijssel. De verordening is een vertaling van de visie in bindende regels voor derden.

Gemeenten krijgen de opdracht om plannen voor nieuwe volumineuze detailhandel en grootschalige detailhandel die naar verwachting een regionale uitstraling hebben, af te stemmen met hun buurgemeenten en de Gedeputeerde Staten.

Mogelijkheid van inzien

U kunt de partiële herziening Omgevingsvisie en Omgevingsverordening op onderdeel detailhandel inzien tijdens kantooruren in het provinciehuis te Zwolle van 20 november tot en met 14 januari 2014 of op www.omgevingsvisie.nl of www.ruimtelijkeplannen.nl. Het ontwerp van de partiele herziening van de Omgevingsvisie heeft het plan-IDN NL.IMRO.9923.phVisie001-on01 en het ontwerp van de Omgevingsverordening heeft het plan-IDN NL.IMRO.9923.phVerordening001-on01.

U vindt de stukken op www.ruimtelijkeplannen.nl met de volgende links:

voor ontwerp-verordening: www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen_p?planidn=NL.IMRO.9923.phVerordening001-on01

en voor de ontwerp-visie:

www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen_p?planidn=NL.IMRO.9923.phVisie001-on01

Het Provinciehuis is gesloten in de periode van 23 december tot en met 3 januari 2014.

Mogelijkheid voor het indienen van zienswijzen

Een ieder kan gedurende de termijn van de terinzagelegging gemotiveerd zienswijzen indienen. Provinciale Staten zullen de ingediende zienswijzen in de besluitvorming betrekken leidend tot vaststelling van de Omgevingsvisie en de Omgevingsverordening in. Uw schriftelijke zienswijze bevat ten minste: naam en adres van de indiener, de datum, het onderwerp waarop uw zienswijze betrekking heeft en een motivering van uw zienswijze.

Uw schriftelijke zienswijze kunt u per post richten aan de Provincie Overijssel, t.a.v. Secretariaat RB, Postbus 10078, 8000 GB Zwolle onder vermelding van EDO nummer 2013/0365715 of digitaal door een mail te zenden aan omgevingsvisie@overijssel.nl.

Naar boven