Logo Aa en Hunze
Coördinatieregeling bestemmingsplan ‘Rolde – Grolloërstraat 5 (supermarkt)’ en bijbehorende omgevingsvergunning, Aa en Hunze

Op deze procedure is de coördinatieregeling zoals bedoeld in artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening van toepassing. Dit betekent dat voor alle ruimtelijke besluiten die genomen moeten worden ten behoeve van de nieuwbouw en uitbreiding van de Albert Heijn supermarkt te Rolde (bestemmingsplan en omgevingsvergunning) gelijktijdig dezelfde procedure wordt doorlopen.

Vaststelling bestemmingsplan ‘Rolde – Grolloërstraat 5 (supermarkt)’

Burgemeester en wethouders van Aa en Hunze maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat de gemeenteraad van Aa en Hunze op 9 oktober 2013 het bestemmingsplan ‘Rolde – Grolloërstraat 5 (supermarkt)’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan beoogt de nieuwbouw en uitbreiding van de Albert Heijn supermarkt te Rolde mogelijk te maken. Het plangebied omvat voornamelijk de percelen Grolloërstraat 5 en 7 en Brinkstraat 8 te Rolde.

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn de volgende wijzigingen aangebracht in het vastgestelde plan. Allen hebben betrekking op de verbeelding (plankaart):

  • een deel van het perceel Brinkstraat 18 te Rolde wordt buiten het plangebied gelaten, waardoor daar het nu nog geldende bestemmingsplan van kracht zal blijven

  • de goot- en bouwhoogte worden bepaald op 3,5 respectievelijk 8,5 meter. Deze werden in het ontwerpbestemmingsplan bepaald op 3 respectievelijk 8 meter.

Het bestemmingsplan ligt ter inzage met ingang van 21 november 2013 tot en met 2 januari 2014 tijdens openingstijden bij de centrale publieksbalie van het gemeentehuis van Aa en Hunze aan de Spiekersteeg 1 te Gieten. Ook is het bestemmingsplan gedurende deze periode te raadplegen op de website van de gemeente (www.aaenhunze.nl ) en via http://www.ruimtelijkeplannen.nl/.

Omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders van de gemeente Aa en Hunze maken bekend dat zij de volgende omgevingsvergunning hebben verleend voor:

  • Bouwen bouwwerk

  • Vellen houtopstand;

ten behoeve van het oprichten van een supermarkt na sloop van de bestaande op de percelen Grolloërstraat 5 en 7 en Brinkstraat 8 te Rolde.

De aanvraag, de beschikking en de bijbehorende stukken liggen ter inzage met ingang van 21 november 2013 tot en met 2 januari 2014 tijdens openingstijden bij de centrale publieksbalie van het gemeentehuis van Aa en Hunze aan de Spiekersteeg 1 te Gieten.

Beroep

Met ingang van de dag na die waarop het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning ter inzage zijn gelegd kan gedurende zes weken beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag) door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan en/of de ontwerpbeschikking van de omgevingsvergunning bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan en/of de ontwerpbeschikking van de omgevingsvergunning bij de gemeenteraad kenbaar te maken

  • een belanghebbende die bezwaar heeft tegen de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan en/of de ontwerpbeschikking van de omgevingsvergunning.

Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Als er gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van voornoemde Afdeling is ingediend, wordt de inwerkingtreding van het bestemmingsplan en omgevingsvergunning opgeschort totdat op dat verzoek is beslist.

Naar boven