Logo Beemster
Vastgesteld uitwerkingsplan ‘Verzetplein’, Beemster

Burgemeester en wethouders maken op grond van het bepaalde in artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:42 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat zij bij besluit van 12 november 2013 het uitwerkingsplan ‘Verzetplein’ hebben vastgesteld.

Genoemd besluit en het vastgestelde uitwerkingsplan liggen van 18 november tot en met 30 december 2013 van 9.00 uur tot 12.00 uur ter inzage bij de sector Grondgebied op het gemeentehuis, Rijn Middelburgstraat 1 te Middenbeemster. De stukken kunnen tevens digitaal worden ingezien via onze website www.beemster.net en de landelijke site www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het plangebied betreft de locatie van het voormalig buurthuis aan het Verzetplein te Zuidoostbeemster. Het plangebied valt binnen het bestemmingsplan ‘Zuidoostbeemster I’, waar het de uit te werken bestemming ‘Gemengd (GD-1)’ heeft. Voor dit plangebied geldt een uitwerkingsbevoegdheid waarvoor het uitwerkingsplan ‘Verzetplein’ is opgesteld. Het uitwerkingsplan maakt het oprichten van maximaal drie woningen mogelijk.

Gedurende de hierboven genoemde terinzagetermijn kunnen belanghebbenden beroep instellen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Beroep kan alleen worden ingesteld door de belanghebbende die omtrent het ontwerpuitwerkingsplan tijdig zijn zienswijze kenbaar heeft gemaakt, alsmede de belanghebbende die aantoont dat hij/zij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze kenbaar te maken.

Het beroep schort de werking van het uitwerkingsplan niet op. Het uitwerkingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Degene die een beroepschrift heeft ingediend en van mening is dat onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen,dat vereist, kan tevens op grond van artikel 8.4 van de Wet ruimtelijke ordening bij de voorzitter van de hiervoor aangehaalde afdeling Bestuursrechtspraak een verzoek om voorlopige voorziening indienen. Als een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het uitwerkingsplan pas in werking nadat op het verzoek is beslist. Zowel voor het beroepschrift als het verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Naar boven