Besluit van de directeur-generaal van Rijkswaterstaat van 6 november 2013, met kenmerk RWS-2013/56241, houdende verlening van mandaat, volmacht en machtiging aan de directeuren Productie en Bedrijfsvoering project Schiphol-Amsterdam-Almere (SAA) (Besluit mandaat, volmacht en machtiging directeuren SAA)

De directeur-generaal Rijkswaterstaat,

Gelet op artikel 23, tweede lid, onderdeel b, van het Organisatie- en mandaatbesluit Infrastructuur en Milieu 2012 en artikel 2, tweede en derde lid, van het Instellingsbesluit directoraat-generaal Rijkswaterstaat 2013;

Besluit:

Artikel 1: Functie

  • 1. Er is een directeur Productie project Schiphol-Amsterdam-Almere (SAA).

  • 2. Er is een directeur Bedrijfsvoering project Schiphol-Amsterdam-Almere (SAA).

  • 3. De in het eerste en tweede lid genoemde directeuren ressorteren onder de hoofdingenieur-directeur van RWS Grote Projecten en Onderhoud.

Artikel 2: Bevoegdheden

De aan de directeur-generaal verleende bevoegdheden worden, met inachtneming van de artikelen 3 en 12 van het Besluit mandaat, volmacht en machtiging Rijkswaterstaat 2013, eveneens gemandateerd aan de directeur Productie project Schiphol-Amsterdam-Almere (SAA) en aan de directeur Bedrijfsvoering project Schiphol-Amsterdam-Almere (SAA).

Artikel 3: Verlening volmacht en machtiging

De aan de directeur-generaal verleende volmacht en machtiging worden, met inachtneming van de artikelen 3 en 12 van het Besluit mandaat, volmacht en machtiging Rijkswaterstaat 2013, eveneens verleend aan de directeur Productie project Schiphol-Amsterdam Almere (SAA) en de directeur Bedrijfsvoering project Amsterdam-Schiphol-Almere (SAA).

Artikel 4: Grensbedrag

Het mandaat, de volmacht en machtiging verleend aan de directeur Productie project Schiphol-Amsterdam-Almere (SAA) en de directeur Bedrijfsvoering project Schiphol-Amsterdam-Almere (SAA), voor verplichtingen welke financiële gevolgen hebben of kunnen hebben, is beperkt tot een grensbedrag van € 5.000.000 exclusief BTW.

Artikel 5: Instructies

De bepalingen van het Besluit mandaat, volmacht en machtiging RWS 2013 en de daarbij gegeven instructies zijn van overeenkomstige toepassing.

Artikel 6: Inwerkingtreding

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 september 2012. Dit besluit vervalt bij oplevering van het project Schiphol-Amsterdam-Almere (SAA).

Artikel 7: Citeertitel

Dit besluit wordt aangehaald als: Besluit mandaat, volmacht en machtiging directeuren SAA.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

’s-Gravenhage, 6 november 2013

De directeur-generaal Rijkswaterstaat, J.H. Dronkers

Mededeling

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan door belanghebbenden tegen dit besluit binnen zes weken na de dag waarop dit is bekend gemaakt een bezwaarschrift worden ingediend bij de directeur-generaal Rijkswaterstaat, t.a.v. Rijkswaterstaat Corporate Dienst, Bestuurlijk-Juridische Zaken en Vastgoed, Postbus 2232, 3500 GE, Utrecht.

Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en tenminste het volgende te bevatten:

  • a. naam en adres van de indiener;

  • b. de dagtekening;

  • c. datum en nummer of kenmerk van het besluit waartegen het bezwaarschrift zich richt; en

  • d. de opgave van de redenen waarom de indiener zich niet met het besluit kan verenigen.

TOELICHTING

In dit besluit worden met terugwerkende kracht de directeur Productie en de directeur Bedrijfsvoering project Schiphol-Amsterdam-Almere (SAA) ingesteld. De genoemde directeuren zijn aangesteld bij het organisatieonderdeel RWS Grote Projecten en Onderhoud van Rijkswaterstaat, maar vallen wat betreft hun werkzaamheden voor het project direct onder de verantwoordelijkheid van de directeur-generaal van Rijkswaterstaat.

Aan genoemde directeuren worden bevoegdheden verleend wat betreft mandaat, volmacht en machtiging voor de uitvoering van het Project Schiphol-Amsterdam-Almere.

De directeur-generaal Rijkswaterstaat, J.H. Dronkers

Naar boven