Logo Reusel-De Mierden
Bekendmaking terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan, ‘Landgoed De Utrecht’, Reusel-De Mierden

Burgemeester en wethouders van de gemeente Reusel-De Mierden maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en afdeling 3:4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ”Landgoed De Utrecht” met ingang van maandag 18 november 2013 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage ligt.

Inhoud ontwerpbestemmingsplan

Landgoed De Utrecht is gelegen op het grondgebied van zowel de gemeente Reusel-De Mierden als van de gemeente Hilvarenbeek. In beide gemeenten wordt daarom gelijktijdig een ontwerpbestemmingsplan “Landgoed De Utrecht” in procedure gebracht.

Het bestemmingsplan voor het grondgebied van Reusel-De Mierden is voor het grootste deel behoudend (consoliderend) van aard: het bestaande gebruik wordt in het bestemmingsplan geregeld. Tevens wil de gemeente de aanleg van een blusvijver mogelijk maken. Ook (versterkende) maatregelen op het gebied van natuur en cultuurhistorie worden mogelijk gemaakt om het landgoed duurzaam in stand te houden. Deze natuur en cultuurhistorische maatregelen worden mede uitgevoerd om de ontwikkeling van een aantal nieuwe woningen binnen het landgoed (op het grondgebied van de gemeente Hilvarenbeek) te rechtvaardigen.

Het ontwerpbestemmingsplan bestaat uit een toelichting, planregels en verbeelding. Op de verbeelding staat de exacte begrenzing aangegeven.

Geen vaststelling exploitatieplan

Op grond van artikel 6.12 Wro is de gemeenteraad in beginsel verplicht om tegelijk met het bestemmingsplan een exploitatieplan vast te stellen. Aangezien het kostenverhaal bij nieuwe ontwikkelingen op een andere wijze is verzekerd, namelijk via het afsluiten van anterieure grondexploitatieovereenkomsten, is het vaststellen van een exploitatieplan niet nodig.

Inzage

Op grond van de artikelen 3.8 en 6.12 van de Wro ligt het ontwerpbestemmingsplan van maandag 18 november 2013 tot en met maandag 30 december 2013 voor iedereen ter inzage in de centrale hal van het gemeentehuis. Het gemeentehuis is geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot en met 12.30 uur en op dinsdag tot 19.00 uur. Tegen betaling van leges kunt u kopieën krijgen van de ter inzage liggende stukken.

U kunt het ontwerpbestemmingsplan ook digitaal raadplegen op:

De bronbestanden van het ontwerpbestemmingsplan zijn digitaal beschikbaar op: www.reuseldemierden.nl (bestemmingsplannen). Ook is het ontwerpbestemmingsplan met alle bijbehorende stukken digitaal raadpleegbaar via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer van het ontwerpbestemmingsplan is NL.IMRO.1667.BPLGutrecht0038-ON01.

Zienswijzen

Tijdens de periode van zes weken dat het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt kan een ieder bij de gemeenteraad op de volgende wijze een zienswijze naar voren brengen:

  • Schriftelijk (geen e-mail): de gemeenteraad van Reusel-De Mierden, postbus 11, 5540 AA Reusel;

  • Mondeling: na afspraak met de heer M. Hartgerink van de afdeling Ruimte, telefonisch bereikbaar op (0497) 650 067 of via het e-mailadres mhartgerink@reuseldemierden.nl. De gemeente maakt een kort verslag van de mondelinge zienswijze.

Informatie

Voor het inwinnen van nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer M. Hartgerink van de afdeling Ruimte, telefonisch bereikbaar op (0497) 650 067 of via het e-mailadres mhartgerink@reuseldemierden.nl.

Reusel, 15 november 2013

Burgemeester en wethouders van Reusel-De Mierden, de secretaris, M.J. Doeven.

De burgemeester, H.A.J. Tuerlings.

Naar boven