Logo Strijen
Vastgesteld wijzigingsplan Wielweg 2, Strijen

Burgemeester en wethouders van Strijen maken op grond van het bepaalde in artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat zij de bestemming van het perceel Wielweg 2 in Strijen en direct aangrenzende gronden met toepassing van artikel 3.6, lid 1, sub a van de Wro en artikel 3, lid 3.7.5 van het bestemmingsplan Buitengebied hebben gewijzigd.

Het bestaande bouwvlak op het perceel Wielweg 2 ligt in het bestemmingsplan Buitengebied en heeft de bestemming Agrarisch met waarden-Landschapswaarden. Op het perceel wordt geen agrarisch bedrijf meer gevoerd. Met het wijzigingsplan wordt een gedeelte van het bouwvlak gewijzigd in de bestemming Wonen. Het overige bouwvlak behoudt de bestemming Agrarisch met waarden-Landschapswaarden, echter mogen deze gronden niet meer bebouwd worden.

Ter visie legging

Het vastgesteld wijzigingsplan en de bijbehorende stukken liggen vanaf maandag 18 november 2013 gedurende 6 weken (dus tot 30 december 2013) tijdens openingstijden ter inzage bij het bureau Ruimtelijke Ordening, Wonen en Milieu in het gemeentehuis (Waleplein 2 in Strijen). Het gemeentehuis is van maandag tot en met vrijdag geopend van 09.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 16.00 uur. U kunt het vastgestelde wijzigingsplan

ook raadplegen via onze website: www.strijen.nl , onder leven en werken, projecten, bestemmingsplannen, Wielweg 2. Graag wijzen wij u erop dat gedurende de ter inzage periode het gemeentehuis vanwege de feestdagen gesloten is van woensdag 25 december tot en met vrijdag 27 december 2013.

Beroep

Tegen bovengenoemd besluit van het college van burgemeester en wethouders tot het vaststellen van het wijzigingsplan kunnen belanghebbenden gedurende bovengenoemde ter inzage termijn van 6 weken schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het beroep kan uitsluitend worden ingediend door een belanghebbende:

  • 1. Die tijdig een zienswijze tegen het ontwerp wijzigingsplan bij het college van burgemeester en wethouders kenbaar gemaakt heeft of;

  • 2. die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze tegen het ontwerp wijzigingsplan bij het college van burgemeester en wethouders kenbaar te maken;

Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat in elk geval de naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht, een kopie van het besluit en de gronden van het beroep (waarom gaat u in beroep).

Voorlopige voorziening

Het vastgestelde wijzigingsplan treedt in werking na afloop van de beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van het wijzigingsplan niet.

Een belanghebbende die beroep heeft ingesteld en die van mening is dat een wijzigingsplan niet in werking zou moeten treden, kan binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een verzoek om voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepschrift. Daarnaast moet u aangeven welk spoedeisend belang er is om het wijzigingsplan niet in werking te laten treden.

Indien gedurende de termijn beroep is ingesteld en om een voorlopige voorziening is verzocht, treedt een wijzigingsplan in werking op het moment dat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist. Voor zowel het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd.

Strijen, 15 november 2013

burgemeester en wethouders van Strijen; namens hen, het hoofd van de sector Wonen en Werken, J. de Pee

Naar boven