Logo TwenterandGemeente Twenterand

Intrekken besluit tot instellen stopverbod aan het Oosteinde in Vriezenveen

Besluit:

  • 1.Het besluit met betrekking tot het instellen van een stopverbod aan het Oosteinde (tussen huisnr. 350 en Walstraat) wordt ingetrokken.

  • 2.Het besluit wordt bekendgemaakt.

1. Samenvatting

Op 11 juni 2013 is besloten over te gaan tot het instellen van een stopverbod aan het Oosteinde. Het stopverbod zou gaan gelden tussen het perceel Oosteinde 350 en de aansluiting met de Walstraat. Het besluit is genomen om de parkeeroverlast aan het Oosteinde (voor een belangrijk deel veroorzaakt door het nabij gelegen garagebedrijf) het hoofd te kunnen bieden. Omdat door de herinrichting van het Oosteinde, inclusief regulering van het parkeren, hetzelfde effect bereikt kan worden is de noodzaak van het eerder genomen besluit niet meer aan de orde. Er wordt voorgesteld om het besluit in te trekken. De herinrichting zal nog dit jaar beginnen.

2. Inleiding

Het besluit tot het instellen van een stopverbod aan het Oosteinde is voortgekomen uit de wens van aanwo-nenden. De parkeerdruk ter plaatse is zeer hoog en de verkeersveiligheid is in het geding. Ook gemeente, politie en Veilig Verkeer Nederland konden zich vinden in deze oplossing. Omdat deze problematiek al langer speelde hebben wij gemeend vooruit te moeten lopen op herinrichting van het Oosteinde en het besluit (voor een deel van het Oosteinde) alvast te moeten nemen. Tegen dit besluit zijn twee bezwaarschriften ingediend. Procedurele afhandeling van de bezwaarschriften zal de nodige tijd en bestuurlijke/ambtelijke capaciteit in beslag nemen. De vraag doet zich nu voor of het wenselijk is om het eerder genomen besluit in stand te laten

3.Afweging

Door herinrichting van het gehele Oosteinde, wordt hetzelfde effect bereikt als met het instellen van eenplaatselijk stopverbod. (tussen huisnr. 350 en Walstraat). Alle aanwonenden van het Oosteinde zijn inmiddels bekend met de totale herinrichting van het gehele Oosteinde. De termijn waar binnen reacties kunnen worden. De termijn waar binnen reacties kunnen worden ingediend is inmiddels verstreken. Er zijn geen reacties ingediend. Planning en inrichting van het Oosteinde zijn nu verder uitgewerkt. Er is voldoende duidelijkheid en één en ander (zowel het instellen van een stopverbod als het inrichten als 30 km zone) is uitvoerig bekend gemaakt aan de aanwonenden. De beoogde tijdwinst, door voor een deel van het Oosteinde alvast een stopverbod te laten gelden, wordt teniet gedaan door de tijd die nodig is voor de procedurele afhandeling van de bezwaarschriften.

4 . Vraagstelling

Is het nog wenselijk om de procedure voor de afhandeling van de bezwaarschriften tegen het instellen van een

stopverbod aan een deel van het Oosteinde te doorlopen. Dit met name nu de aanpak van het totale Oosteinde

binnen afzienbare tijd zal beginnen en hetzelfde effect heeft.

5. Inzet middelen

relatie tot afdelingsplannen: n.v.t.

b. F inancieel: n.v.t.

c. Communicatie

Aanwonenden die graag een stopverbod aan een deel van het Oosteinde wilden

Het instellen van een stopverbod aan genoemd deel van het Oosteinde is door een groep aanwonenden

steeds als belangrijke wens naar voren gebracht. Met de vertegenwoordiger van de groep aanwonenden

is telefonisch contact opgenomen om onze afwegingen (zie punt 4) te melden. Men heeft er begrip voor dat het niet zinvol is het eerder genomen besluit in stand te laten.

De indieners van bezwaarschriften tegen het instellen van een stopverbod aan een deel van het Oosteinde

De indieners van de bezwaren zijn al telefonisch geïnformeerd over het feit dat de gemeente het eerder genomen besluit zal intrekken. Wij zullen dit schriftelijk bevestigen middels een brief. Een kopie van dit besluit zullen wij bijvoegen.

d. Juridisch

Het intrekkingsbesluit is voor bezwaar en beroep vatbaar.

e. Relatie met collegeprogramma en andere begrotingsprogramma’s

n.v.t.

f. Deregulering: Het voeren van onnodige procedures wordt voorkomen.

6 . Uitvoering en evaluatie

Het besluit wordt bekendgemaakt en de indieners van de bezwaarschriften worden op de hoogte gebracht van het intrekkingsbesluit.

Bezwaar

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden binnen 6 weken na de dag waarop het besluit is bekend gemaakt hiertegen een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Twenterand, postbus 67, 7670 AB Vriezenveen. Het bezwaarschrift moet zijn ondertekend en moet tenminste bevatten de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een aanduiding van het besluit waartegen het bezwaar zich richt en de gronden (motivering) van het bezwaar.

 

Naar boven