Logo Stichtse Vecht
Ontwerpwijzigingsplan De Veenhoeve, Stichtse Vecht

Burgemeester en wethouders van gemeente Stichtse Vecht maken bekend dat het ontwerpwijzigingsplan De Veenhoeve, Westbroekse Binnenweg 30a in Tienhoven vanaf vrijdag 15 november tot en met maandag 30 december 2013 ter inzage ligt.

Inhoud

De permanente bewoning van recreatieverblijven is al jaren een heet hangijzer in onze en andere gemeenten. In de voormalige gemeente Maarssen is een begin gemaakt om samen met bewoners van de recreatieparken aan de Westbroekse Binnenweg en de provincie Utrecht, tot een wettelijke regeling voor de gedoogde situatie te komen. Met dit wijzigingsplan maakt het college gebruik van de in het bestemmingsplan Maarsseveense Plassen e.o. opgenomen wijzigingsbevoegdheid. Chaletpark De Veenhoeve voldoet aan de opgestelde strikte voorwaarden betreffende veiligheid en leefbaarheid om voor een woonbestemming in aanmerking te komen.

De bestemmingswijziging van De Veenhoeve is een pilotproject voor zes andere chaletparken aan de Westbroekse Binnenweg, waarvoor ook een wijzigingsbevoegdheid is opgenomen. Er is nieuw beleid in voorbereiding voor permanent bewoonde recreatieverblijven elders in de gemeente. Dit nieuwe beleid zal nog dit jaar besproken worden met de gemeenteraad.

Inzien

U kunt het ontwerpwijzgingsplan (NL.IMRO.1904.WPVeenhoeveMVP-OW01) vanaf vrijdag 15 november raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en vanaf dezelfde datum zonder afspraak inzien tot en met maandag 30 december 2013 bij het Omgevingsloket van de gemeente Stichtse Vecht, Endelhovenlaan 1 in Maarssen (maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur) en het Servicepunt Beek en Hoff, Molendijk 34 in Loenen aan de Vecht (maandag t/m donderdag van 13.00 tot 16.00 uur). Voor vragen kunt u contact opnemen met de heer T. van Es of de heer S.J. Haak (0346-254000).

Reageren

U kunt vanaf vrijdag 15 november gedurende 6 weken schriftelijk (geen e-mail) of mondeling een zienswijze kenbaar maken. Uw schriftelijke zienswijze kunt u richten aan De Gemeenteraad van Stichtse Vecht, Postbus 1212, 3600 BE Maarssen. Mondeling kunt u uw zienswijze kenbaar maken aan de heer T. van Es of de heer S.J. Haak (0346-254000).

Naar boven