Logo Helmond
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Medevoort Noord, Helmond

Burgemeester en wethouders van Helmond maken bekend, dat op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening de gemeenteraad op 1 oktober 2013 het bestemmingsplan Medevoort Noord gewijzigd heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan ligt met ingang van 19 november 2013 zes weken ter inzage. Het betreft een actualiseringsplan. Het plan wordt globaal begrensd door de weg Helmond – Eindhoven, Burg. Krollaan, Medevoort en de Brandevoortse Dreef. De Brandevoortse Hoeve valt ook binnen dit plan.

Inzage plan

U kunt het plan bekijken op de gemeentelijke website www.helmond.nl/bestemmingsplannen en de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Identificatiecode is NL.IMRO.0794.2100BP110194-2000. Er ligt ook een papieren exemplaar ter inzage in de Stadswinkel, Frans Joseph van Thielpark 1. Het bekijken van dit exemplaar kan alleen op afspraak, via telefoonnummer 14 04 92 of via www.helmond.nl/afspraak. De digitale versie van www.ruimtelijkeplannen.nl is juridisch bindend.

Wijzigingen

De inhoudelijke wijzigingen betreffen:

Voor de verbeelding:

  • Ter plaatse van het perceel Medevoort 23 is tussen de twee reeds aanwezige bouwblokken een bijbouwvlak opgenomen, waarop een terras, al dan niet voorzien van een overkapping, wordt toegestaan

  • Het perceelsgedeelte ten noordoosten van de ongelijkvloerse kruising Europaweg/Berenbroek krijgt de bestemming 'Agrarisch' in plaats van 'Natuur'.

Voor de regels:

  • Aan de begripsomschrijving van extensieve recreatie onder artikel 1 achter "zoals." is de activiteit "schaatsen" toegevoegd.

  • Aan de bestemmingsomschrijving in artikel 8.1 is toegevoegd dat ter plaatse van het aangegeven bijbouwvlak een terras is toegestaan, al dan niet voorzien van een overkapping.

  • Artikel 4.1 onder g: de tekstpassage achter "met daarbij behorende" wordt opnieuw geredigeerd, met dien verstande dat de opsomming h tot en met q komt te vervallen.

  • In artikel 6.7.1 is de zin "mits natuurontwikkeling plaatsvindt ter uitvoering van provinciaal/ gemeentelijk natuurbeleid en mits het kansrijke eenheden betreft “ toegevoegd.

  • Artikel 8.3 onder a vòòr bedrijfsmatige is "met uitzondering van horeca als bedoeld in artikel 8.1" toegevoegd en 'zoals opgenomen in de Staat van Bedrijfsactiviteiten' geschrapt.

Voor een compleet overzicht en exacte beschrijving van de wijzigingen wordt verwezen naar het raadsvoorstel en raadsbesluit van 1 oktober 2013 en het gewijzigd vastgestelde, ter inzage liggende, bestemmingsplan.

Beroep

Tegen het vastgestelde bestemmingsplan kan met ingang van 20 november 2013 gedurende zes weken schriftelijk beroep worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die tijdig zienswijzen bij de gemeenteraad hebben ingediend;

  • belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig zienswijzen bij de gemeenteraad in te dienen;

  • belanghebbenden voor zover het betreft de wijzigingen die door de gemeenteraad zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Het beroepschrift moet worden gestuurd naar: de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Het beroep schorst de inwerkingtreding van het vastgestelde plan niet. Wanneer sprake is van een spoedeisend belang kan degene die een beroepschrift heeft ingediend tevens een schriftelijk verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, op bovenstaand adres. In dat geval wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Helmond, 15 november 2013

Burgemeester en wethouders, P.J.M.G. Blanksma – Van den Heuvel, burgemeester.

A.A.M. Marneffe, secretaris

Naar boven