Logo Eemnes
Bestemmingsplan ‘Woongebied Zuidpolder’ gewijzigd vastgesteld, Eemnes

Op 28 januari 2013 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan Woongebied Zuidpolder (NL.IMRO.0317.E10BPZuidopolderWB-1242) gewijzigd vastgesteld.

Het plangebied is zuidelijk gelegen aan de huidige Zuidbuurt en wordt aan de west- en oostzijde begrensd door rijksweg A27 en de Wakkerendijk. Het plangebied loopt zuidelijk door tot en met Wakkerendijk 108. Het doel van het bestemmingsplan is de bouw van een nieuwe woonwijk met de daarbij behorende voorzieningen, zoals wegen, water en groen.

De wijzigingen hebben betrekking op enkele onderdelen van de toelichting die in het plan is opgenomen. Ook is de definitie van een ‘overkapping’ aan de regelgeving toegevoegd en is aangegeven dat een JOP binnen de bestemming ‘groen’ is toegestaan.

Periode van ter inzage legging

Het besluit, het vastgestelde bestemmingsplan en de bijlagen liggen vanaf dinsdag 12 februari 2013 gedurende zes weken ter inzage. U kunt het bestemmingsplan inzien bij de balie Bouwen en Vergunningen in het kantoor van de BEL Combinatie, Zuidersingel 5 in Eemnes. De openingstijden zijn maandag, dinsdag en donderdag van 8.30 – 12.30 uur of maak een afspraak via 14 035. Tevens is het ontwerpbestemmingsplan te raadplegen via de website www.eemnes.nl en via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroepsmogelijkheid

Gedurende bovengenoemde termijn van 6 weken kan een beroepschrift ingediend worden bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, ’s-Gravenhage door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze heeft ingediend over het ontwerp-bestemmingsplan bij de gemeenteraad; en

  • een belanghebbende die kan aantonen dat hij redelijkerwijs niet in staat was een zienswijze over het ontwerp-bestemmingsplan bij de gemeenteraad in te dienen, en

  • een belanghebbende die het niet eens is met de wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerp zijn aangebracht.

Voorlopige voorziening artikel 8.4 Wet ruimtelijke ordening

Het indienen van een beroepschrift betekent niet dat het vastgestelde bestemmingsplan niet in werking kan treden. Om de werking van het besluit op te schorten moet een voorlopige voorziening aangevraagd worden. Een verzoek hiertoe kan worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, ’s-Gravenhage.

Naar boven