Besluit van de directeur-generaal van Rijkswaterstaat van 17 oktober 2013, met kenmerk RWS-2013/52335, tot wijziging van het Besluit mandaat, volmacht en machtiging Rijkswaterstaat 2013 vanwege nieuwe topstructuur RWS Centrale Informatievoorziening per 1 oktober 2013

De directeur-generaal Rijkswaterstaat,

Gelet op artikel 23, tweede lid, van het Organisatie- en mandaatbesluit Infrastructuur en Milieu 2012, respectievelijk artikel 3 van het Instellingsbesluit directoraat-generaal Rijkswaterstaat 2013 en gelet op artikel 2, tweede lid, van het Mandaatbesluit bevoegdheid tot beëdiging buitengewoon opsporingsambtenaar;

Besluit:

ARTIKEL I

Het Besluit mandaat, volmacht en machtiging Rijkswaterstaat 2013 wordt als volgt gewijzigd:

A

Artikel 5, vierde lid, komt te luiden:

  • 4. De hoofdingenieur-directeur van de organisatieonderdelen RWS Grote Projecten en Onderhoud en RWS Programma’s, Projecten en Onderhoud kunnen met inachtneming van artikel 12 binnen hun organisatieonderdeel hun bevoegdheden ook mandateren aan portfoliodirecteuren, portfoliomanagers, projectdirecteuren, projectmanagers en projectleiders. De projectdirecteuren, projectmanagers en projectleiders worden geen bevoegdheden verleend in HRM-aangelegenheden.

B

De tabel van artikel 11, tweede lid, wordt als volgt gewijzigd:

1. Boven de rij ‘Directeur binnen een regionaal en een centraal organisatieonderdeel:’ wordt een nieuwe rij ingevoegd, luidende:

Plaatsvervangend hoofdingenieur-directeur RWS Centrale Informatievoorziening: 5.000.000

2. De rijen ‘Projectdirecteur van een project binnen de directies Productie en Projectmanagement van RWS Grote Projecten en Onderhoud en RWS Programma’s, Projecten en Onderhoud: 2.500.000’, ‘Projectmanager van een project binnen de directies Productie en Projectmanagement van RWS Grote Projecten en Onderhoud en RWS Programma’s, Projecten en Onderhoud: 1.000.000’ en ‘Projectleider van een project binnen de directies Productie en Projectmanagement van RWS Grote Projecten en Onderhoud en RWS Programma’s, Projecten en Onderhoud: 100.000’ worden vervangen door respectievelijk: Projectdirecteur binnen RWS Grote Projecten en Onderhoud en RWS Programma’s, Projecten en Onderhoud 2.500.000, Projectmanager binnen RWS Grote Projecten en Onderhoud en RWS Programma’s, Projecten en Onderhoud: 1.000.000 en Projectleider binnen RWS Grote Projecten en Onderhoud en RWS Programma’s, Projecten en Onderhoud: 100.000

ARTIKEL II

In artikel 1 van het Besluit mandaat beëdiging Boa’s Rijkswaterstaat 2012 wordt ‘de desbetreffende regionale of landelijke dienst, bedoeld in het Instellingsbesluit van Rijkswaterstaat’ vervangen door: het desbetreffende regionale of centrale organisatieonderdeel, bedoeld in artikel 2, eerste lid, van het Instellingsbesluit directoraat-generaal Rijkswaterstaat 2013.

ARTIKEL III

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 april 2013, met uitzondering van artikel I, onderdeel B, sub 1, dat terug werkt tot en met 1 oktober 2013.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst en in afschrift worden gezonden aan de in dit besluit genoemde functionarissen.

Den Haag, 17 oktober 2013.

De directeur-generaal Rijkswaterstaat, J.H. Dronkers.

MEDEDELING

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan tegen dit besluit binnen zes weken na de dag waarop dit is bekend gemaakt een bezwaarschrift worden ingediend bij Rijkswaterstaat, t.a.v. RWS Bestuursstaf, Postbus 20906, 2500 EX Den Haag.

Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en ten minste het volgende te bevatten:

  • a.° naam en adres van de indiener;

  • b.° de dagtekening;

  • c.° datum en nummer of kenmerk van het besluit waartegen het bezwaarschrift zich richt, en

  • d.° de opgave van de redenen waarom de indiener zich niet met het besluit kan verenigen.

TOELICHTING

Dit besluit wijzigt het Besluit mandaat, volmacht en machtiging Rijkswaterstaat 2013. Aanleiding voor deze wijziging is ten eerste de nieuwe topstructuur van RWS Centrale Informatievoorziening per 1 oktober 2013. Met onderhavig besluit worden de gevolgen van deze verandering binnen RWS Centrale Informatievoorziening 2013 doorgevoerd. Ten tweede worden in genoemd besluit enkele aanpassingen bij de projectdirecteuren, projectmanagers en projectleiders binnen de landelijke organisatieonderdelen RWS Grote Projecten en Onderhoud en RWS Programma’s, Projecten en Onderhoud doorgevoerd. Deze aanpassingen werken terug tot en met 1 april 2013.

Daarnaast is van de gelegenheid gebruik gemaakt om het Besluit mandaat beëdiging Boa’s Rijkswaterstaat 2012 aan te passen aan de terminologie van het per 1 april 2013 gewijzigde Instellingsbesluit directoraat-generaal Rijkswaterstaat 2013

De directeur-generaal Rijkswaterstaat, J.H. Dronkers.

Naar boven