Logo Amstelveen
Vastgesteld bestemmingsplan 2e Herziening Amstelveen Zuid-West, Westwijkcentrum, Amstelveen

Burgemeester en wethouders van Amstelveen maken, ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad van Amstelveen in de vergadering van 6 november 2013 gewijzigd heeft vastgesteld het bestemmingsplan “2e Herziening Amstelveen Zuid-West, Westwijkcentrum” (IDN: NL.IMRO.0362.06S-VG01).

Het voorliggende bestemmingsplan maakt het mogelijk het winkelcentrum van Westwijk uit te breiden met winkels, maximaal 20 woningen en om het wijk/ontmoetingscentrum Westend te vernieuwen.

Het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende verbeelding, planregels en toelichting betreft de gronden gelegen in het zuidwesten van Amstelveen tussen de Asserring (oostzijde), de Noorddammerweg (westzijde), de Marthahoeve (noordzijde) en de Zeelandiahoeve (zuidzijde).

Wijzigingen ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan:

Toelichting

Hoofdstuk 3.2: in de tekst van de bestemming maatschappelijk is aangegeven dat het café ten dienste is van het wijkcentrum.

Planregels:

Artikel 1.60: het begrip ondergeschikte horeca is aangescherpt.

Artikel 3.1 sub f: toevoegen dat bergingen t.b.v. woningen binnen bestemming ‘Centrum’ zijn toegestaan

Artikel 3.2.1 sub: 4.100 m2 bvo is vervangen door 4.100 m2 bebouwd oppervlak en winkelruimte is vervangen

door winkeloppervlak.

Artikel 4.1 sub d: toevoegen ondergeschikt aan horeca met een maximum van 250 m2.

Verbeelding

Het bouwvlak van de maatschappelijke bestemming is ter plaatse van de zuid-oostzijde vergroot zodat het mogelijk is dat er op de verdieping een (grote) zaal kan worden gerealiseerd. Ook is ter plaatse de (nieuwe) entree van de uitbreiding van het bestaand winkelcentrum het bouwvlak iets vergroot.

Crisis en herstelwet

Op het bestemmingsplan is de Crisis- en herstelwet van toepassing.

Ter inzage

Het vastgesteld bestemmingsplan ligt voor een ieder ter inzage gedurende zes (6) weken met ingang van 14 november 2013.

Papier

Het papieren bestemmingsplan met bijbehorende stukken liggen gedurende de genoemde termijn ter inzage bij de balie Bouwen en vergunningen in het raadhuis; aanmelden via centrale balie (openingstijden balie: maandag tot en met woensdag 8.30-15.30 uur, donderdag 8.30-16.30 uur, vrijdag 8.30-12.30 uur);

Digitaal

U kunt het digitale bestemmingsplan "2e Herziening Amstelveen Zuid-West, Westwijkcentrum” raadplegen op:

Beroepsmogelijkheid

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze omtrent het ontwerp bestemmingsplan bij de gemeente kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij dit niet gedaan hebben en door een ieder tegen de wijziging t.o.v. het ontwerp bestemmingsplan, kunnen gedurende de termijn van 6 weken waarbinnen het vastgestelde bestemmingsplan ter inzage ligt, schriftelijk of digitaal beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag of via de link https://digitaalloket.raadvanstate.nl/ (vooralsnog is het alleen voor burgers mogelijk om het beroep digitaal in te dienen). Indien beroep is ingesteld kan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden gedaan bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak op het voornoemde adressen.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

13 november 2013

Naar boven