Logo Enkhuizen
Ontwerpbestemmingsplan ‘Syngenta’, Westeinde 62, Enkhuizen

Betreft

Burgemeester en wethouders van de gemeente Enkhuizen maken bekend dat de ontwerpbestemmingsplannen ‘Syngenta’ conform artikel 3.8 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening met ingang van donderdag 14 november 2013, gedurende zes weken ter inzage liggen.

Syngenta wil de bebouwing op het perceel vernieuwen, herschikken en uitbreiden. Het rechtsgeldige bestemmingsplan ‘Westeinde’ voorziet hier niet in. Reden een partiële herziening van het bestemmingsplan voor te bereiden. Met deze herziening wordt een passende juridisch-planologische regeling voor het perceel Westeinde 62 beoogd al waar het zaadveredelingsbedrijf Syngenta is gevestigd.

Plangebied

Het plangebied c.q. terrein van Syngenta wordt aan de zuidzijde begrensd door het Westeinde, aan de oostkant door de Randweg en aan de noordzijde door de Drechterlandseweg. Aan de westzijde wordt de begrenzing grotendeels gevormd door de Kapelsloot. Direct achter de lintbebouwing behoort ook nog een perceel ten westen hiervan tot het plangebied.

Inzage: De ontwerpbestemmingsplannen, liggen met ingang van donderdag 14 november 2013 gedurende zes weken ter inzage bij het Servicepunt in het Stadskantoor, Hoogstraat 11 te Enkhuizen op werkdagen van 9.00 tot 16.00 uur. Het ontwerpbestemmingsplan is tevens te raadplegen via onze gemeentelijke website www.enkhuizen.nl of op de landelijke site www.ruimtelijkeplannen.nl

Zienswijze: Tijdens de bovengenoemde termijn van zes weken kan een ieder over het ter inzage gelegde ontwerpbestemmingsplan naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van Enkhuizen, Postbus 11, 1600 AA Enkhuizen. Mondelinge zienswijzen kunnen op maandag, woensdag en vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur bij het Loket Bouwen & Wonen in het Stadskantoor naar voren worden gebracht. Ook kunt u een mondelinge reactie tijdens deze uren doorgeven via tel.: (0228) 36 01 00.

Informatie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer J. Eenkoren van de afdeling Stedelijke Ontwikkeling.

Naar boven