Logo Schouwen-Duiveland
Ontwerpbestemmingsplan ‘Sanering camping Elzenhof, uitbreiding Strandpark De Zeeuwse Kust, natuurontwikkeling De Helle’ en ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidshinder, Schouwen-Duiveland

Burgemeester en wethouders van Schouwen-Duiveland maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Sanering camping Elzenhof, uitbreiding Strandpark De Zeeuwse Kust, natuurontwikkeling De Helle’ met identificatienummer NL.IMRO.1676.00098BpGhp-on01 van 18 november 2013 tot en met 30 december 2013 voor iedereen ter inzage ligt. U kunt het digitale ontwerpbestemmingsplan raadplegen via www.schouwen-duiveland.nl . Ook ligt het in deze periode in de leesruimte van het gemeentehuis, Laan van Sint Hilaire 2 te Zierikzee. Op werkdagen is de leesruimte geopend van 8.30 tot 17.00 uur. Buiten kantoortijden kunt u het ontwerpbestemmingsplan daar ook inzien op donderdag van 17.00 tot 20.00 uur.

Samen met het ontwerpbestemmingsplan ligt tevens de ontwerpbeschikking hogere grenswaarde Wet geluidhinder, voor Rampweg 24 te Noordwelle, met bijbehorende stukken ter inzage.

Ontwerpbestemmingsplan

Strandpark De Zeeuwse Kust heeft het initiatief genomen om camping Elzenhof te saneren en het eigen bedrijf uit te breiden in de Compensatielocatie Rampweg met 75 standplaatsen, een logiesgebouw en dagrecreatieve voorzieningen. De woning Rampweg 24 zal dienst doen als dienstwoning bij het bedrijf. Op het terrein van camping Elzenhof wordt natuur gerealiseerd, evenals bij het bedrijf Strandpark De Zeeuwse Kust. Daarnaast zal in het kader van de gebiedsgerichte ontwikkeling in Schouwen-West nog uitvoering worden gegeven aan natuurontwikkeling in een deelgebied van de duinzoom, genaamd De Helle. Deze plannen passen niet in de vigerende bestemmingsplannen ‘Lagezoom’, ‘Buitengebied Oost’ en ‘Details Buitengebied Oost’.

Van 18 november 2103 tot en met 30 december 2013 kan iedereen een zienswijze geven op het ontwerpbestemmingsplan. Dit kan schriftelijk of mondeling. Een schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar de gemeenteraad van Schouwen-Duiveland, Postbus 5555, 4300 JA te Zierikzee. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u telefonisch een afspraak maken met Dion van Eenennaam op (0111) 452 220.

De gemeenteraad zal met inachtneming van de ingediende zienswijzen uiterlijk op 27 maart 2014 een besluit nemen over de vaststelling van het bestemmingsplan. Na vaststelling volgt opnieuw een ter inzage legging.

Ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidhinder

De Wet geluidhinder geeft aan dat de geluidsbelasting aan de gevels van woningen bij voorkeur niet hoger mag zijn dan 48 dB. Op grond van toetsing aan de Wet geluidhinder blijkt dat voor de vergroting van de woning Rampweg 24 te Noordwelle sprake is van een overschrijding van de voorkeursgrenswaarde als gevolg van het wegverkeer van de Rampweg. Maatregelen ter reductie van de geluidsbelasting zijn niet mogelijk of doelmatig. Gelet hierop moet het college van burgemeester en wethouders een hogere grenswaarde van 51 dB voor de vergroting van deze woning vaststellen.

Van 18 november 2013 tot en met 30 december 2013 kunnen belanghebbenden een zienswijze geven op het ontwerpbesluit hogere waarde. Dit kan schriftelijk of mondeling. Een schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar het college van burgemeester en wethouders. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u telefonisch een afspraak maken met Dion van Eenennaam op (0111) 452 220.

Zierikzee, 15 november 2013

Burgemeester en wethouders van Schouwen-Duiveland

Naar boven