Logo Reusel-De Mierden
Bekendmaking terinzagelegging vastgesteld bestemmingsplan ‘Kom Hooge Mierde – De Stad 16 – Hoogstraat 2’, Reusel-De Mierden

Burgemeester en wethouders van de gemeente Reusel-De Mierden maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en de Algemene wet bestuursrecht bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 29 januari 2013 het bestemmingsplan “Kom Hooge Mierde – De Stad 16 – Hoogstraat 2” heeft vastgesteld.

Inhoud bestemmingsplan

Dit bestemmingsplan heeft betrekking op de percelen De Stad 16 en Hoogstraat 2 in Hooge Mierde. Op 28 juli 2010 heeft de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (hierna: de Afdeling) uitspraak gedaan over de beroepen die zijn ingediend tegen het op 22 september 2009 vastgestelde bestemmingsplan “Kom Hooge Mierde”, waarbij de Afdeling onder meer:

  • 1. de bestemming “Wonen” ter plaatse van het perceel De Stad 16 in Hooge Mierde heeft vernietigd;

  • 2. de bestemming “Waarde Cultuurhistorie”ter hoogte van het perceel Hoogstraat 2 voor zover daarop geen woning is gelegen heeft vernietigd;

  • 3. de bestemming “Agrarisch” voor het perceel ten noorden van Hoogstraat 2 heeft vernietigd.

Op basis van deze uitspraak heeft de gemeenteraad voor beide percelen een nieuw bestemmingsplan vastgesteld. Dit bestemmingsplan bevat een nadere motivatie van het eerdere vaststellingsbesluit. De eerdere toegekende bestemmingen zijn gehandhaafd. Het nieuwe bestemmingsplan kent hierdoor voor beide percelen geen andere mogelijkheden dan het eerder vastgestelde bestemmingsplan “Kom Hooge Mierde”.

Het bestemmingsplan bestaat uit een toelichting, planregels en een verbeelding (plankaart).

Inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt van maandag 11 februari 2013 tot en met maandag 25 maart 2013 ter inzage in de centrale hal van het gemeentehuis. Het gemeentehuis is geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot en met 12.30 uur en op diensdag tot 19.00 uur. Tegen betaling van leges kunt u kopieën krijgen van de ter inzage liggende stukken.

U kunt het vastgestelde bestemmingsplan ook digitaal raadplegen op:

De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn digitaal beschikbaar op www.reuseldemierden.nl (bestemmingsplannen). Het identificatienummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.1667.BPHMkom2009-VAST.

Beroep

Tijdens de periode van zes weken dat het vastgestelde bestemmingsplan ter inzage ligt, kunnen belanghebbenden die tijdig zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan “Kom Hooge Mierde” (inzage termijn 15 juni tot en met 28 juli 2009) hebben ingediend bij de gemeenteraad beroep instellen bij de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Tevens kunnen zij een verzoek om voorlopige voorziening indienen.

Belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in de gelegenheid zijn geweest om tijdig zienswijzen kenbaar te maken, kunnen ook beroep en/of voorlopige voorziening instellen.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking na afloop van de bovengenoemde termijn. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, dan treedt het bestemmingsplan niet in werking totdat op het verzoek is beslist.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Màdy Verkooijen, telefonisch bereikbaar op (0497) 65 06 08 of via het e-mailadres mverkooijen@reuseldemierden.nl.

Reusel, 8 februari 2013

Burgemeester en wethouders van Reusel-De Mierden, de secretaris, M.J. Doeven.

de burgemeester, H.A.J. Tuerlings.

Naar boven