Logo Scherpenzeel
Ontwerp-bestemmingsplan Omgeving de Heijhorst, Scherpenzeel

Burgemeester en wethouders van Scherpenzeel maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet op de ruimtelijke ordening, bekend dat voor een ieder ter inzage ligt het ontwerp-bestemmingsplan ‘Omgeving de Heijhorst’.

Wat beoogt dit plan

Het plan voorziet in de planologisch juridische regeling voor realisatie van maximaal 86 woningen met bijbehorende voorzieningen (wegen, groen, etc.) op het terrein om en nabij voormalig voorzieningencentrum De Heijhorst. Het betreft een globaal en daarmee flexibel bestemmingsplan met het oog op een vraaggestuurde ontwikkeling. De ruimtelijke kaders worden in het plan vastgelegd en dienen samen met de kaders uit de structuurvisie Scherpenzeel en het beeldkwaliteitsplan Omgeving de Heijhorst ter borging voor het gewenste dorpse karakter. Toekomstige bouwplannen worden getoetst aan de regels uit dit bestemmingsplan en aan de beeldkwaliteitseisen uit het beeldkwaliteitsplan. Ontwikkeling en realisatie van het terrein vindt de komende jaren gefaseerd en afgestemd op de vraag uit de markt plaats.

U kunt het plan inzien

Het plan ligt met ingang van woensdag 13 november gedurende zes weken voor een ieder ter inzage. Op werkdagen van 09.00 tot 12.30 uur en op afspraak 's middags (maandag tot en met donderdag) kan het plan worden ingezien bij de afdeling Grondgebied (Buitenplaats), aan de Stationsweg 389a in Scherpenzeel. Tijdens openstellingsuren (waaronder dinsdag- en vrijdagavond) kunnen de stukken ook worden ingezien bij de openbare bibliotheek, Beukenlaan 34 in Scherpenzeel. Daarnaast vindt u een digitale weergave van dit bestemmingsplan op http://www.ruimtelijkeplannen.nl en op de gemeentelijke website.

Hoe kunt u reageren

Zienswijzen omtrent het ontwerp-bestemmingsplan kunnen gedurende de termijn dat het plan ter inzage ligt (dus tot en met 24 december 2013) door een ieder bij de gemeenteraad van Scherpenzeel, postbus 100, 3925 ZJ in Scherpenzeel kenbaar worden gemaakt. U kunt ook een mondelinge zienswijze indienen. Hiervoor kunt u een afspraak maken met een medewerker van de afdeling Grondgebied via het secretariaat telefoonnummer: (033) 277 23 24.

Naar boven