Logo Hilversum
Vaststelling hogere waarden Wet geluidhinder Woonwijk Anna´s Hoeve, Hilversum

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij op 3 september 2013, op grond van artikel 110a Wet geluidhinder, hogere waarden hebben vastgesteld voor nieuwe geluidgevoelige bestemmingen in het plangebied van bestemmingsplan Woonwijk Anna´s Hoeve voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting.

Het bestemmingsplan

De gemeenteraad heeft op 16 oktober 2013 het bestemmingsplan Woonwijk Anna´s Hoeve vastgesteld. Dit bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt voor een periode van zes weken ter inzage vanaf 1 november 2013.

Vaststelling hogere waarden toelaatbare geluidbelasting

Er is akoestisch onderzoek uitgevoerd om in beeld te brengen wat de akoestische situatie is in het plangebied Woonwijk Anna´s Hoeve en de mogelijkheden om geluidgevoelige bestemmingen te realiseren in het gebied. Hieruit is gebleken dat voor een deel van de bouwvelden een hogere grenswaarde moet worden vastgesteld op grond van de Wet geluidhinder, vanwege wegverkeerslawaai en railverkeerslawaai. In verband hiermee is een besluit hogere grenswaarden vastgesteld.

Tervisielegging

Het besluit hogere grenswaarde en de hierbij behorende stukken liggen met ingang van vrijdag 15 november 2013 tot en met vrijdag 27 december 2013 (zes weken) ter inzage bij de Burgerleeskamer in het Stadskantoor, Oude Enghweg 23. Het Stadskantoor is iedere werkdag geopend tussen 08.30 – 17.00 uur en op donderdagavond tussen 17.00 – 19.30 uur. Tegen betaling van leges kan een afschrift verstrekt worden van de ter inzage gelegde stukken. Het hogere grenswaardenbesluit en bijbehorende stukken zijn ook digitaal in te zien op de website van de gemeente Hilversum (www.hilversum.nl).

Beroep vaststelling hogere waarden

Het ontwerpbesluit hogere waarden heeft vanaf vrijdag 31 mei 2013 gedurende zes weken ter inzage gelegen. Tegen dit ontwerpbesluit zijn geen zienswijzen ingediend.

Tegen de vaststelling van de hogere waarden toelaatbare geluidsbelasting kan gedurende de termijn van ter inzage legging beroep bij de Raad van State worden ingesteld. Van deze mogelijkheid kunnen gebruikmaken:

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze tegen het ontwerpbesluit hogere waarden toelaatbare geluidsbelasting bij ons College naar voren te brengen.

Indienen beroep

Het beroepschrift moet binnen de genoemde termijn van terinzagelegging gestuurd worden naar de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het besluit vaststelling hogere waarden treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Binnen deze termijn kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, waardoor het besluit niet in werking treedt, totdat op het verzoek is beslist.

Informatie

Indien u nog vragen heeft, kunt u contact opnemen met de heer G. Ruighaver van de afdeling Stedelijke Ontwikkeling. Hij is telefonisch te bereiken onder 035 – 629 2898.

Naar boven