Logo Waalwijk
Ontwerpbestemmingsplan Bedrijventerreinen ter inzage, Waalwijk

Burgemeester en wethouders van de gemeente Waalwijk maken bekend dat op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het ontwerp-bestemmingsplan ‘Bedrijventerreinen’ ter inzage ligt.

Het plangebied van het bestemmingsplan Bedrijventereinen omvat de volgende terreinen: Zanddonk, Laageinde, Carthografenweg, Van Andelstraat, Berkhaag, Nederveenweg, Scharlo en Maasoever.

Dit plan bevat niet de bedrijventerreinen Haven en Eerste Zeine. Voor deze terreinen wordt een afzonderlijke procedure gevolgd.

Doel van dit bestemmingsplan is een actuele bestemmingsregeling met verwerking van de relevante beleidskeuzes op basis van de Nota Wensbeelden Bedrijventerreinen en Detailhandelsvisie en verruimde bouwmogelijkheden.

Het ontwerp-bestemmingsplan volgt op het voorontwerp-bestemmingsplan ‘Bedrijventerreinen’ dat eind 2012 zes weken ter inzage heeft gelegen. Naar aanleiding van de reacties die op het voorontwerp zijn binnengekomen, zijn er enkele wijzigingen in de planregels, verbeelding en toelichting aangebracht. Tevens zijn er enkele ambtshalve aanpassingen doorgevoerd. In de (als bijlage) bij het bestemmingsplan gevoegde ‘Nota inspraak, vooroverleg en wijzigingen bestemmingsplan Bedrijventerreinen’ zijn deze wijzigingen opgenomen.

Ter inzage

Het ontwerp-bestemmingsplan Bedrijventerreinen met bijbehorende documenten liggen met ingang van 8 februari gedurende 6 weken (t/m 21 maart 2013) voor een ieder ter inzage bij de receptie van het Stadhuis, Taxandriaweg 6 Waalwijk tijdens openingstijden.

Tevens is het plan langs elektronische weg raadpleegbaar als pdf via de gemeentelijke website www.waalwijk.nl onder ‘ruimtelijke plannen’ en via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl met IDN nummer NL.IMRO.0867.bpWWbdrijvnterrein-on01

(onder het tabblad bestemmingsplannen kan de naam van het plan of het IDN-nummer worden ingevoerd en komt het plan naar voren).

Zienswijzen

Gedurende de periode van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling over het ontwerp-bestemmingsplan Bedrijventerreinen met bijbehorende documenten een zienswijze indienen bij de raad van de gemeente Waalwijk, postbus 10150, 5140 GB Waalwijk. Gelieve hierbij ons kenmerk: Z12-004526 te vermelden.

Het indienen van een zienswijze per e-mailbericht is ook mogelijk. Een dergelijk e-mailbericht kan alleen in behandeling worden genomen als het is verstuurd naar de algemene postbus: info@waalwijk.nl en aan bepaalde voorwaarden voldoet die zijn te raadplegen via de pagina contact met de gemeente en onder vermelding van ‘zienswijze op ontwerp-bestemmingsplan Bedrijventerreinen’.

Gelieve hierbij ook ons kenmerk: Z12-004526 te vermelden.

Concreet bouwvoornemen

Binnen het ontwerp-bestemmingsplan Bedrijventerreinen merken wij concrete bouwvoornemens die nog niet zijn gerealiseerd aan als ‘bestaande situatie’. Omdat wij merken dat daarover misverstanden kunnen ontstaan, willen wij dit verduidelijken.

Wij zullen bij de vaststelling van het nieuwe bestemmingsplan gevallen aanmerken als een concreet bouwvoornemen, welke voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • een volledige bouwaanvraag (eerste fase);

  • ingediend voordat de termijn om zienswijzen in te dienen tegen het nieuwe ontwerp-bestemmingsplan is verlopen;

  • passend binnen het geldende bestemmingsplan zonder dat daarvoor een afwijkings-, ontheffings- of wijzigingsprocedure nodig is.

Alle na deze peildatum binnengekomen aanvragen om bouwvergunning zullen wij niet meer als zodanig aanmerken.

Check uw perceel!

Voor het opstellen van het ontwerp-bestemmingsplan is gebruik gemaakt van inventarisatiegegevens, bijvoorbeeld milieuvergunningen. Wij vragen u de opgenomen milieucategorie en andere gegevens in het bestemmingsplan te controleren op juistheid.

Meer informatie

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze en/of een nadere toelichting op dit plan kunt u contact opnemen met mevrouw M. Clijsen, 0416-683511, mclijsen@waalwijk.nl

Naar boven