Vergunningaanvragen op grond van de Ontgrondingenwet van Zand & Schelpenwinning Waddenzee B.V. te Harlingen, Visserijbedrijf De Rousant B.V. te Zoutkamp en Testamare Holding B.V. te Yerseke, Rijkswaterstaat

KENNISGEVING

Ontgrondingenwet

Ontwerpbesluit

De Minister van Infrastructuur en Milieu geeft, ingevolge artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht, kennis van het voornemen om positief te beschikken op drie aanvragen om een vergunning op grond van de Ontgrondingenwet.

Op 18 juni 2013 is een aanvraag voor een besluit, op grond van de Ontgrondingenwet, ontvangen van Zand & Schelpenwinning Waddenzee B.V. te Harlingen. De aanvraag betreft het winnen van 128.000 m3 schelpen per jaar in de Waddenzee en de Noordzeekustzone.

Op 2 juli 2013 is een aanvraag voor een besluit, op grond van de Ontgrondingenwet, ontvangen van Visserijbedrijf De Rousant B.V. te Zoutkamp. De aanvraag betreft het winnen van 16.000 m3 schelpen per jaar in de Waddenzee en de Noordzeekustzone.

Op 8 juli 2013 is een aanvraag voor een besluit, op grond van de Ontgrondingenwet, ontvangen van Testamare Holding B.V. te Yerseke. De aanvraag betreft het winnen van 16.000 m3 schelpen per jaar in de Waddenzee en de Noordzeekustzone.

Terinzagelegging

Het ontwerpbesluit, alsmede de ter zake zijnde stukken liggen van 14 november 2013 tot en met 26 december 2013 tijdens kantooruren ter inzage op de volgende adressen:

  • Rijkswaterstaat Noord-Nederland, Zuidersingel 3 te Leeuwarden;

  • gemeente Den Helder, Drs. F. Bijlweg 20 te Den Helder;

  • gemeente Hollands Kroon, De Verwachting 1 te Anna Paulowna;

  • gemeente Texel, Emmalaan 15 te Den Burg;

  • gemeente Harlingen, Voorstraat 35 te Harlingen;

  • gemeente Vlieland, Dorpsstraat 127 te Vlieland;

  • gemeente Terschelling, Burg. van Heusdenweg 10a te West-Terschelling;

  • gemeente Schiermonnikoog, Nieuwestreek 5 te Schiermonnikoog.

Zienswijze(n)

Eenieder kan binnen de bovengenoemde termijn zijn/haar zienswijze(n) hieromtrent mondeling of schriftelijk kenbaar maken bij Rijkswaterstaat Noord-Nederland.

De ingebrachte zienswijze(n) wordt (worden) meegewogen in het besluit op de aanvraag.

Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan Rijkswaterstaat Noord-Nederland, afdeling Vergunningverlening, Postbus 2301, 8901 JH Leeuwarden, onder vermelding van Ontgrondingvergunning voor Schelpenwinning. Voor mondelinge zienswijzen kan contact worden opgenomen met Rijkswaterstaat Noord-Nederland, afdeling Vergunningverlening, telefoon 06 – 15 39 95 02.

Inlichtingen

Voor nadere inlichtingen kan tijdens kantooruren contact worden opgenomen met de heer H.M. Jongsma van Rijkswaterstaat Noord-Nederland, afdeling Vergunningverlening, telefoon 06 – 15 39 95 02.

De Minister van Infrastructuur en Milieu, namens deze, het hoofd van de afdeling Vergunningverlening, Rijkswaterstaat Noord-Nederland, J.M. Weststeijn

Naar boven