Logo Eersel
Vastgesteld bestemmingsplan Kom Eersel, eerste herziening, Eersel

Burgemeester en wethouders maken op basis van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Eersel het bestemmingsplan Kom Eersel, eerste herziening op 26 september 2013 gewijzigd heeft vastgesteld. De wijzigingen houden het volgende in:

  • 1. het versmallen van een groenstrook aan de voormalige provinciale weg ten gunste van de tuinen;

  • 2. meer mogelijkheden voor bed & breakfast in de bestemming “Centrum”;

  • 3. het opnemen van de bestemming “Maatschappelijk” voor het perceel Dalemsedijk 11;

  • 4. binnen de wijzigingsbevoegdheid voor Eersel-West is de mogelijkheid opgenomen voor de vergroting van de bestaande functies;

  • 5. het pand Hint 23 is betrokken bij het totaal aantal mogelijke horecavestigingen aan de Markt en het Hint;

  • 6. ondergeschikte horeca is binnen de bestemming “Gemengd” en “Centrum” direct mogelijk;

  • 7. naast de Bospoort 19 is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen voor de realisatie van één woning;

  • 8. een wijzigingsbevoegd voor het uitwisselen van de bestemmingen “Groen” en “Verkeer”/ “Verkeer – Verblijfsgebied” in verband met mogelijke herinrichtingsprojecten;

  • 9. een afwijkingsmogelijkheid voor parkeren binnen de bestemming “Groen”;

  • 10. een aantal kleine aanpassingen naar aanleiding van de feitelijke situaties.

Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt met ingang van 14 november 2013 gedurende 6 weken ter inzage bij de gemeentebalie. Het plan met bijbehorende stukken is digitaal in te zien op www.eersel.nl/ruimtelijkeplannen en op www.ruimtelijkeplannen.nl met identificatienummer NL.IMRO.0770.BPE2011-VAST.

Waar gaat het bestemmingsplan over?

Het plan voorziet in een juridisch-planologische regeling voor de kom van Eersel. Het bestemmingsplan Kom Eersel, eerste herziening, is een herziening van dit bestemmingsplan, waarin feitelijk geen nieuwe ontwikkelingen opgenomen zijn.

Wat is er wel veranderd?

  • Het plan is omgezet naar de nieuwste RO-standaarden;

  • De planregeling is aangepast aan de regeling zoals die in de andere kernen is opgenomen;

  • De uitspraak van de Raad van State met betrekking tot een aantal percelen is verwerkt;

  • Verschillende gebreken zijn hersteld, zoals bestemmingsvlakken, bouwvlakken en aanduidingen voor bijgebouwen die niet juist waren;

  • Verschillende projectplannen zijn opgenomen, zoals de N284, de Oude Postelseweg, de voormalige gemeentewerf en Eersel-West.

Bent u het met het bestemmingsplan niet eens?

Stuur dan binnen de genoemde termijn van 6 weken een beroepschrift naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. U moet in uw beroepschrift uw naam en adres, de datum en een omschrijving van het besluit zetten. Ook moet u zeggen waarom u het niet eens bent met het bestemmingsplan. Vergeet u niet uw beroepschrift te ondertekenen.

Wie kan er beroep instellen?

Op het ontwerpbestemmingsplan zijn zienswijzen bij de gemeenteraad ingediend. Als u een zienswijze heeft ingediend en belanghebbende bent, kunt u beroep instellen. Heeft u geen zienswijze ingediend, dan kunt u alleen beroep instellen als u belanghebbende bent en ook kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest een zienswijze kenbaar te maken.

Voor zover het de gewijzigde gedeelten betreft kan een belanghebbende, die zich niet met die wijzigingen kan verenigen, beroep instellen.

Voorlopige voorziening

Soms kunt u niet wachten op de uitspraak op uw beroepschrift. U kunt dan om een voorlopige voorziening vragen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dat kan alleen als u een beroepschrift heeft ingediend.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met B. Joosten, afdeling Ontwikkeling, team Ruimte, te bereiken via (0497) 531300 of ruimte@eersel.nl.

Naar boven