Logo Bodegraven-Reeuwijk
Vaststelling bestemmingsplan Pootje Tempel en Hogere grenswaarde Middelweg 2, Bodegraven-Reeuwijk

Burgemeester en wethouders van de Bodegraven-Reeuwijk maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 30 oktober 2013 het bestemmingsplan “Pootje Tempel”, met digitaal planidentificatienummer NL.IMRO.1901.12PootjeTempel-BP80, heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan heeft betrekking op de verbinding van de Tempeldijk ter hoogte van de woning Middelweg 2 met de Oostelijke Rondweg Boskoop.

Tevens maken Burgemeester en wethouders van de Bodegraven-Reeuwijk bekend dat zij een hogere grenswaarden in het kader van de Wet geluidhinder, hebben vastgesteld voor de woning Middelweg 2.

Tegen het ontwerp van het bestemmingsplan zijn twee zienswijzen ingebracht; deze hebben niet geleid tot aanpassingen aan het bestemmingsplan. Het bestemmingsplan is ongewijzigd ten opzichte van het ontwerpplan, vastgesteld.

Tegen de ontwerpbeschikking Hogere grenswaarden zijn geen zienswijzen ingediend. Ook hebben de zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan geen betrekking op de geluidsbelasting op de woning Middelweg 2. De definitieve beschikking is niet veranderd ten opzichte van het ontwerp.

Het vastgestelde bestemmingsplan “Pootje tempel”, en de daarbij behorende stukken, en de beschikking Hogere waarden wet geluidhinder voor het adres Middelweg 2, Reeuwijk, liggen vanaf donderdag 14 november 2013 gedurende 6 weken voor iedereen op de volgende wijze ter inzage:

  • digitaal via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl;

  • digitaal als pdf bestand op de gemeentelijke website: www.bodegraven-reeuwijk.nl onder de rubriek ‘wonen, leven en werken’> `plannen en projecten’ >Buitengebied Reeuwijk > Bestemmingsplan Pootje Tempel;

  • op papier en digitaal tijdens openingsuren in het gemeentehuis.

De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op: http://bodegravenrwijk.gemeentedocumenten.nl

Tegen het vastgestelde bestemmingsplan en de beschikking hogere waarden is beroep mogelijk. Dit kan vanaf 14 november tot en met 30 december 2013 (i.v.m. de kerstdagen en de omstandigheid dat het gemeentehuis gesloten is op 27 december 2013 wordt de termijn met enkele dagen verlengd tot en met de eerste werkdag na tweede kerstdag dat het gemeentehuis in Bodegraven is geopend). Het beroep dient ingesteld te worden bij de Raad van State te Den Haag, afdeling Bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Beroep kan worden ingediend door belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend en door die belanghebbenden die aannemelijk kunnen maken redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig een zienswijze in te dienen.

Let hierbij op dat u duidelijk kenbaar maakt tegen welk besluit -het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan of het collegebesluit tot vaststelling hogere waarden- u beroep instelt.

Tevens kan een verzoek om voorlopige voorziening ten aanzien van het bestemmingsplan en / of de beschikking hoger grenswaarden worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en de beschikking hogere grenswaarde treden in werking daags na afloop van de beroepstermijn of te wel op 31 december 2013. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven