Logo Brunssum
Bekendmaking gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Renaturering Rode Beek, Brunssum

Burgemeester en wethouders van Brunssum maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto artikel 3:42 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat de gemeenteraad in de vergadering van 10 september 2013 het bestemmingsplan ‘Renaturering Rode Beek’ gewijzigd heeft vastgesteld.

De voornaamste wijzigingen betreffen het toekennen van een verkeersbestemming aan de Rimburgerweg en het weglaten van een specifieke waterbestemming voor de Rode Beek.

Het plangebied wordt aan de noordzijde begrensd door de op de mijnsteenberg gevestigde bedrijvigheid en aan de westzijde door de Ganzepool. Aan de zuidzijde wordt de begrenzing gevormd door de Rimburgerweg. De Nieuwenhagerweg vormt aan de oostzijde de begrenzing.

Korte inhoudelijke beschrijving

Het ontwerpbestemmingsplan omvat de actualisering van het geldende bestemmingsplan en is gericht op de versterking van de groene verbinding tussen de Brunssummerheide en het Schutterspark, waarbij de Rode Beek zal worden ontkluisd en aldus vrij kan meanderen. De voornaamste bestemmingen worden gevormd door de bestemmingen ‘Natuur en ‘Verkeer’.

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan ‘Renaturering Rode Beek’ ligt met ingang van 14 november 2013 gedurende zes weken ter inzage en is te raadplegen via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het plan is aldaar opgenomen onder Id-nummer IMRO.0899.BPRenatureringRB-vast.

Verder kan het vastgestelde bestemmingsplan worden geraadpleegd via de gemeentelijke website www.brunssum.nl/bestemmingsplannen en kan dit gedurende de openingstijden worden ingezien bij de balie Bouwen en Wonen van de Gemeentewinkel, op de begane grond van het Bestuurscentrum (Lindeplein 1).

Rechtsbescherming

Gedurende de periode van de ter inzage ligging (tot en met 25 december 2013) kan tegen het besluit van de gemeenteraad beroep worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die eerder een ontvankelijke zienswijze hebben ingediend;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest binnen de daartoe gestelde termijn een ontvankelijke zienswijze in te dienen;

  • belanghebbenden, alleen voor zover het betreft de wijzigingen die bij de vaststelling in het bestemmingsplan zijn aangebracht.

In alle gevallen geldt dat het beroepschrift binnen de bovengenoemde termijn (vanaf 14 november 2013 t/m 25 december 2013) moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, Den Haag.

Het bestemmingsplan ‘Renaturering Rode Beek’ treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn in samenhang met het beroepschrift tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Brunssum, 13 november 2013

Naar boven