Vergunning voor verkenningsonderzoek in delen van de blokken K15 en L13, Ministerie van Economische Zaken

Dagtekening 30 mei 2013

DGETM-EM / 13094043

Procesverloop:

  • bij brief van 22 mei 2013 is door Wintershall Noordzee B.V. (hierna: Wintershall) een aanvraag ingediend, ingevolge artikel 49, eerste lid, onder d in samenhang met artikel 19, eerste lid, van het Mijnbouwbesluit, voor het verrichten van verkenningsonderzoek in of boven de delen van oppervlaktewater die worden gebruikt als oefen- en schietgebied. Deze gebieden zijn beschreven in bijlage 5 van de Mijnbouwregeling;

  • de Minister van Economische Zaken (hierna: Minister van EZ) kan, in overeenstemming met de Minister van Defensie, op grond van artikel 19, eerste lid, van het Mijnbouwbesluit instemmen met de vergunningaanvraag van Wintershall;

  • de Minister van Defensie heeft op 22 mei 2013, advies uitgebracht;

  • de Kustwacht heeft bij op 27 mei 2013 advies uitgebracht;

  • Staatstoezicht op de mijnen (hierna: Sodm) heeft op verzoek van de Minister van EZ op 27 mei 2013 advies uitgebracht.

Overwegingen:

  • de Minister van Defensie, Sodm en de Kustwacht adviseren de vergunning voor het verrichten van verkenningsonderzoek ingevolge artikel 19, eerste lid, van het Mijnbouwbesluit, aan Wintershall te verlenen;

  • gelet op de Mijnbouwwet, het Mijnbouwbesluit en de Mijnbouwregeling en de uitgebrachte adviezen kan verlening van de vergunning aan Wintershall plaatsvinden, onder de genoemde voorwaarden.

Gelet op artikel 49, van de Mijnbouwwet, de artikelen 9 tot en met 20, van het Mijnbouwbesluit en de artikelen 1.5.1 en 2.1.1 van de Mijnbouwregeling.

Besluit:

Artikel 1

Aan Wintershall Noordzee B.V. wordt een vergunning verleend voor het verrichten van verkenningsonderzoek in of boven de delen van oppervlaktewater die worden gebruikt als oefen- en schietgebied.

Artikel 2

De vergunning voor het verrichten van verkenningsonderzoek in of boven de delen van oppervlaktewater die worden gebruikt als oefen- en schietgebied, geldt voor een tijdvak van 1 juni 2013 tot en met 31 augustus 2013.

Artikel 3

De vergunning geldt voor een deel van de blokken K15 en L13, welke blokken zijn aangegeven op de als bijlage 5 bij de Mijnbouwregeling gevoegde kaart.

Artikel 4

Het onderzoeksvaartuig moet tijdens het onderzoek gebruik maken van twee Noordzee-loodsen.

Artikel 5

Het onderzoeksvaartuig dient zich te melden en uit te luisteren op de relevante marifoon blokkanalen. Het onderzoeksvaartuig dient regelmatig zijn voornemens aan de Kustwacht te melden. Aanwijzingen van de Kustwacht dienen stipt te worden opgevolgd.

Artikel 6

De vergunning komt te vervallen met ingang van de dag volgend op die waarop het verkenningsonderzoek met gebruikmaking van een onderzoeksvaartuig is beëindigd, doch uiterlijk 1 september 2013.

Artikel 7

Deze beschikking treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beschikking is bekendgemaakt.

Deze beschikking wordt bekendgemaakt door toezending aan de aanvrager. Van deze beschikking wordt mededeling gedaan in de Staatscourant.

De Minister van Economische Zaken, namens deze: J.C. De Groot directeur Energiemarkt

Tegen dit besluit kan degene, wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken, binnen 6 weken na de dag, waarop dit besluit is verzonden, een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de Minister van Economische Zaken, directie Wetgeving en Juridische Zaken, Postbus 20401, 2500 EK ’s-Gravenhage. Dit besluit is verzonden op de in de aanhef vermelde datum.

Naar boven