Logo Lingewaard
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Bemmel, kruispunt Van Elkweg en Papenstraat, Lingewaard

Burgemeester en wethouders van Lingewaard maken, gelet op artikel 3.8 lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Lingewaard op 31 oktober 2013 het volgende bestemmingsplan gewijzigd heeft vastgesteld:

Bemmel, kruispunt Van Elkweg en Papenstraat

In een gezamenlijk project van de provincie Gelderland (wegbeheerder Van Elkweg/N839) en de gemeente Lingewaard bestaat het voornemen het kruispunt Van Elkweg – Papenstraat in Bemmel te reconstrueren. Aanleiding hiertoe is de benodigde vervanging van de verkeersregelinstallatie. In combinatie daarmee wordt het kruispunt aangepast ten behoeve van de verkeersveiligheid en doorstroming. Tevens is voorzien in het aanpassen van de haltevoorziening voor de bus en de realisatie van een vrije busbaan. Ter voorkoming van geluidsoverlast wordt een nieuw hoger en langer geluidsscherm geplaatst.

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld. De wijzigingen hebben betrekking op:

  • 1. Het te plaatsen geluidsscherm. Gebleken is dat abusievelijk een gedeelte van het te plaatsen geluidsscherm niet op de Verbeelding is opgenomen. Dit wordt alsnog op de Verbeelding aangegeven.

  • 2. Een klein puntje aan de zuidzijde van het plangebied (nabij het water) heeft in het ontwerpbestemmingsplan op de Verbeelding abusievelijk de bestemming Verkeer gekregen. Dit wordt overeenkomstig de bestaande situatie omgezet in Water.

  • 3. De bestemming Water wordt uitgebreid ter plaatse van de alternatieve locatie voor compensatie van de waterbergingscapaciteit. De oorspronkelijke locatie voor compensatie krijgt de bestemming Verkeer.

Het bestemmingsplan Bemmel, kruispunt Van Elkweg en Papenstraat met vaststellingsbesluit en bijbehorende stukken wordt op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening voor een ieder met ingang van donderdag 14 november 2013 gedurende zes weken op de volgende wijzen ter inzage gelegd, beschikbaar gesteld en raadpleegbaar gemaakt:

  • Het digitale bestemmingsplan kunt u raadplegen op de landelijke website http://www.ruimtelijkeplannen.nl (planidentificatienummer NL.IMRO.1705.83-VG01);

  • Het bestemmingsplan is digitaal (in pdf-vorm) in te zien op de website van de gemeente Lingewaard (www.lingewaard.nl onder wonen → actueel → bekendmakingen → bestemmingsplannen → naam bestemmingsplan invullen);

  • Zowel het digitale als analoge bestemmingsplan ligt ter inzage bij het Klant Contact Centrum Lingewaard te Bemmel. Buiten de openingstijden kunnen de stukken worden ingezien na een afspraak met het Klant Contact Centrum, telefoon (026) 326 01 11.

Gelet op artikel 8.2 lid 1 sub a Wro juncto artikel 6:13 Awb kunnen belanghebbenden die een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht, alsmede een belanghebbende die aantoont dat hem redelijkerwijs niet kan worden verweten dat geen zienswijze bij de gemeenteraad naar voren is gebracht, binnen de termijn van zes weken beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Gelet op het bepaalde in artikel 1, lid 1 van de Algemene termijnenwet wordt een termijn die eindigt op een zaterdag, zondag of een algemeen erkende feestdag, verlengd tot en met de eerstvolgende dag die niet een zaterdag, zondag of algemeen erkende feestdag is. In dit geval loopt de beroepstermijn dus tot en met vrijdag 27 december 2013.

Verder kunnen belanghebbenden binnen de genoemde termijn van zes weken beroep instellen tegen de aangebrachte wijzigingen. Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Bemmel, 13 november 2013

Naar boven