Logo Gorinchem
Ongewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Hoog Dalem, herziening eiland 15 noord’, Gorinchem

Burgemeester en wethouders van Gorinchem maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad van Gorinchem in zijn vergadering van donderdag 31 oktober 2013 het bestemmingsplan “Hoog Dalem, herziening eiland 15 noord” ongewijzigd heeft vastgesteld. Met ingang van woensdag 13 november 2013 tot en met dinsdag 24 december 2013 ligt voor een ieder ter inzage:

Het ongewijzigd vastgestelde bestemmingsplan “Hoog Dalem, herziening eiland 15 noord” evenals de daarop betrekking hebbende stukken (identificatienummer NL.IMRO.0512.BP2013139-4002 ).

Plangebied en begrenzing

Het plangebied betreft het deelgebied Eiland 15 noord in het ontwikkelingsgebied “Hoog Dalem” (4208). Het plangebied wordt globaal begrensd door:

  • ten noorden: de Laag Dalemseweg;

  • ten oosten: het buitengebied;

  • ten zuiden: het deelgebied Eiland 15 zuid van Hoog Dalem;

  • ten westen: de deelgebieden Eilanden 13 en 14 van Hoog Dalem.

Aanleiding

Voor het deelgebied Eiland 15 in Hoog Dalem gelden twee bestemmingsplannen: het bestemmingsplan “Hoog Dalem” en het bestemmingsplan “Hoog Dalem, herziening zuidelijke eilanden”. Als gevolg van de huidige marktsituatie en nieuwe inzichten is het stedenbouwkundige plan voor het deelgebied Eiland 15 aangepast. De wijzigingen voor Eiland 15 zuid zijn al via het bestemmingsplan “Hoog Dalem, herziening zuidelijke eilanden” mogelijk gemaakt. De aangepaste verkaveling voor Eiland 15 noord past niet geheel binnen het daar geldende bestemmingsplan “Hoog Dalem”. Daarom moet voor dit deelgebied een nieuw bestemmingsplan worden vastgesteld.

De aanpassingen hebben betrekking op de verkaveling, de stedenbouwkundige structuur en het type woningen. Het gaat hier om het schrappen van appartementen, het efficiënter kunnen gebruiken van de infrastructuur (tweezijdig gebruik) en het aan de rand situeren van vrijstaande woningen met tuinen richting het landschap.

Ter inzage

Het ongewijzigd vastgestelde bestemmingsplan wordt digitaal beschikbaar gesteld op een landelijke voorziening. Via www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?woonplaats=gorinchem ziet u de ruimtelijke plannen van de gemeente Gorinchem.

Op de gemeentelijke website www.gorinchem.nl/bestemmingsplannen onder de kop Vastgesteld --> Ongewijzigde vaststelling bestemmingsplan “Hoog Dalem, herziening eiland 15 noord” staat een rechtstreekse link naar het digitale ontwerpbestemmingsplan op de landelijke voorziening.

Het ongewijzigd vastgestelde bestemmingsplan kan ook elke werkdag worden ingezien tijdens de openingsuren van het stadhuis (informatiehoek), Stadhuisplein 1 te Gorinchem.

Beroep

Vanaf woensdag 13 november 2013 tot en met dinsdag 24 december 2013 kan bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag beroep worden ingesteld door:

  • belanghebbenden bij de ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan gewijzigd vastgestelde onderdelen van het bestemmingsplan;

  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken.

Voorlopige voorziening

Het beroep schorst de inwerkingtreding van het bestemmingsplan niet. Het bestemmingsplan treedt in werking de dag na afloop van de beroepstermijn. Om de inwerkingtreding te schorsen dient er een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State te worden ingediend. Indien dit verzoek binnen de genoemde termijn van zes weken is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet eerder in werking dan nadat op dat verzoek is beslist.

Crisis- en herstelwet

Op het besluit tot ongewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan “Hoog Dalem, herziening eiland 15 noord” is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat u in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden u aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Voor informatie over het ongewijzigd vastgestelde bestemmingsplan en het indienen van beroep kunt u contact opnemen met de heer A. Rietveld van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling via telefoonnummer 0183 – 65 93 17. E-mailen kan naar a.rietveld@gorinchem.nl.

Gorinchem, 12 november 2013

Burgemeester en wethouders van Gorinchem

Naar boven