Logo BaarnVerkeersbesluit voor aanwijzen vergunningparkeerplaats voor deelauto

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE BAARN

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Uit het oogpunt van het verzekeren van de veiligheid op de weg en het beschermen van de weggebruikers en passagiers is het gewenst om in de parkeerstrook aan de Bosstraat ter hoogte van huisnummer 29 door middel van het plaatsen van bord E9 –parkeren uitsluitend voor vergunninghouders- en voorzien van het onderbord met de tekst “Greenwheels”, een parkeervak aan te wijzen ten behoeve van het parkeren van een deelauto van Greenwheels en tevens de blauwe streep naast dit parkeervak te verwijderen.

 

Motivering

- Een deelauto is een goed instrument om de verkeersbelasting van het wegennet terug te dringen en in het verlengde daarmee de milieubelasting door het verkeer.

- Om het instrument deelauto goed te kunnen inzetten is het noodzakelijk dat deze auto op een goed bereikbare, verkeers- en sociaalveilige plaats geparkeerd kan worden.

- De Bosstraat voldoet niet alleen aan beide bovenstaande criteria, maar heeft ook als voordeel dat de parkeerdruk daar laag is. Een plek reserveren voor één auto heeft daarmee geen negatieve gevolgen voor anderen om een parkeerplek te vinden.

- Voor de gebruikers van de deelauto is het belangrijk dat deze auto altijd op dezelfde plek geparkeerd staat, zodat men niet in de omgeving hoeft te zoeken. Dit bevordert het gebruik.

BESLUIT

Op grond van vorenstaande overwegingen besluiten burgemeester en wethouders,

  • 1.Door het plaatsen van bord E9 – parkeren voor vergunninghouders- van bijlage I van het RVV-1990, voorzien van een onderbord met de tekst “Greenwheels” in de Bosstraat ter hoogte van huisnummer 29 deze plek uitsluitend te bestemmen voor het parkeren van een deelauto van Greenwheels.

  • 2.Door de blauwe streep te verwijderen deze parkeerplaats te onttrekken aan het areaal van de blauwe zone.

Baarn, 22 oktober 2013.

burgemeester en wethouders van Baarn
Namens dezen, Mr. M. A. Kuiper
manager Fysiek Domein

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan iedereen wiens belang rechtstreeks bij een besluit is betrokken, hiertegen een met redenen omkleed bezwaarschrift indienen. Dit moet dan gebeuren binnen zes weken na de dag waarop het besluit is gepubliceerd. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan burgemeester en wethouders van Baarn, Postbus 1003, 3740 BA Baarn.

 

In spoedeisende zaken kunnen belanghebbenden, zodra het bezwaarschrift is ingediend, de Voorzieningenrechter vragen om een voorlopige voorziening te treffen. U kunt uw verzoekschrift indienen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Midden-Nederland, afdeling bestuursrecht, o.v.v. voorlopige voorzieningen Postbus 16005, 3500 DA, Utrecht. Houdt u er rekening mee dat hieraan kosten verbonden zijn (informatie bij de griffier van de Rechtbank op nummer 030-2233000).

U kunt uw verzoekschrift ook digitaal bij genoemde rechtbank indienen via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Naar boven