Logo Son en Breugel
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Son A50’ (bestuurlijke lus), Son en Breugel

De gemeenteraad van Son en Breugel heeft op 31 oktober 2013 het bestemmingsplan “Son A50” opnieuw en gewijzigd vastgesteld (idn: NL.IMRO.0848.BP600SONA50-VA02). Het besluit volgt op de tussenuitspraak (bestuurlijke lus) van 11 september 2013 (nr. 201211029/1/R3) van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State over het vaststellingsbesluit van 23 augustus 2012 van het genoemde bestemmingsplan. In deze uitspraak heeft de gemeenteraad de opdracht gekregen het bestemmingsplan te wijzigen.

De volgende onderdelen van het bestemmingsplan zijn gewijzigd:

  • 1. de verbeelding is aangepast zodat het ontbrekende deel van de gastransportleiding in het zuidelijk deel van het plangebied correct wordt weergegeven;

  • 2. de verbeelding is aangepast zodat de dubbelbestemming “Leiding” en de aanduiding “hartlijn leiding – gas” met een breedte van 5 meter aan weerszijden van de in het zuidelijk deel van het plangebied gelegen gastransportleiding wordt weergegeven.

Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt vanaf donderdag 14 november2013 gedurende zes weken voor een ieder tijdens de openingstijden ter inzage bij de afdeling Dienstverlening Publiek op het gemeentehuis aan het Raadhuisplein 1. Het bestemmingsplan is ook te raadplegen via de website van de gemeente: www.sonenbreugel.nl of via de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Belanghebbenden kunnen tegen de bij het nieuwe vaststellingsbesluit aangebrachte wijziging beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Degenen die reeds eerder beroep hebben ingesteld tegen het besluit van 23 augustus 2012 tot vaststelling van het bestemmingsplan “Son A50”, hoeven dat niet opnieuw te doen voor zover hun bezwaren betrekking hebben op de overige, ongewijzigd gebleven, planonderdelen.

Het beroepschrift kan worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien beroep is ingesteld, kan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak.

Son en Breugel, 31 oktober 2013

Naar boven