Logo SchiedamOntwerp-omgevingsvergunning bouw PoP-gebouwtje aan de Dr. Kuyperlaan ten behoeve van een glasvezelnetwerk

Burgemeester en wethouders van de gemeente Schiedam maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.10 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht juncto artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 6.14 van het Besluit omgevingsrecht bekend dat met ingang van 7 november 2013 de ontwerp-omgevingsvergunning voor het bouwen van een PoP-gebouwtje aan de Dr. Kuyperlaan ten behoeve van een glasvezelnetwerk ter inzage ligt.

Projectomschrijving

Door het Rabo Bouwfonds Dutch Communication Infrastructure Fund wordt in heel Schiedam een glasvezelnetwerk aangelegd. Ten behoeve van het glasvezelnetwerk dient een aantal PoP-gebouwtjes te worden gebouwd. Voor de bouw van vier van deze PoP-gebouwtjes is een omgevingsvergunning vereist.

Omgevingsvergunning is gevraagd voor het bouwen van een PoP-gebouwtjes aan de Dr. Kuyperlaan aan de westzijde van de sporthal Dr. Kuyperlaan 4 (zie bijlage). Het project is in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan ‘Nieuwland 2004’.

Omgevingsvergunning is gevraagd voor de volgende activiteiten:

• het bouwen van een bouwwerk (artikel 2.1, eerste lid, sub a van de Wabo);

• het handelen in strijd met de regels van het bestemmingsplan (artikel 2.1, eerste lid, sub c juncto artikel 2.12, eerste lid, sub a, onder 3 van de Wabo).

Verklaring van geen bedenking

De gemeenteraad van Schiedam heeft op 20 september 2012 een ‘algemene verklaring van geen bedenkingen’ vastgesteld. Het project valt onder de reikwijdte van artikel 2, veertiende lid van deze verklaring (de aanleg van ondergrondse kabels en leidingen, niet zijnde leidingen welke vallen onder de reikwijdte van het Besluit externe veiligheid buisleidingen, alsmede daarmee samenhangende boven- en ondergrondse bouwwerken en voorzieningen).

Ter inzage en zienswijzen

Het ontwerp van de omgevingsvergunning, ruimtelijke onderbouwing, verklaring van geen bedenkingen en andere op de procedure betrekking hebbende stukken liggen vanaf 7 november 2013 gedurende zes weken ter inzage bij het Klant Contact Centrum (KCC) in het Stadskantoor, Stadserf 1 te Schiedam. Het KCC is op afspraak geopend op maandag en vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur, op dinsdag van 8.30 tot 12.30 uur en op woensdag en donderdag van 8.30 tot 20.00 uur. De stukken zijn tevens raad te plegen via http://www.schiedam.nl/schiedam.net?id=106032.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling zienswijzen tegen de ontwerp-omgevingsvergunning kenbaar maken bij het College van Burgemeester en Wethouders van Schiedam, t.a.v. Teamleider Ruimtelijke Ontwikkeling en Beleid, postbus 1501, 3100 EA te Schiedam. Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu van het KCC.

Naar boven