Logo DelfzijlInspraak voorontwerp bestemmingsplan ‘Weiwerd’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Delfzijl hebben op 29 oktober 2013 besloten het voorontwerp bestemmingsplan ’Weiwerd' in procedure te brengen.

Ter inzage

Het voorontwerp ligt van 7 november 2013 tot en met 18 december 2013 voor inspraak ter inzage in het gemeentehuis. U maakt hiervoor een afspraak bij het Klant Contact Centrum, telefoonnummer 140596. Verder ligt het plan ter inzage in de openbare bibliotheek, Oude Schans 23 te Delfzijl. Het plan is ook in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl onder plannummer NL.IMRO.0010.02BP-VO01 (zie onderstaande verwijzingen). De digitale versie van een plan is juridisch bindend. Bij een verschil tussen de digitale en de papieren versie geldt het digitale plan.

Inspraakreacties

Tijdens deze termijn kunt u schriftelijke inspraakreacties over het plan indienen bij het college van B en W. Vermeldt u bovenaan de brief ‘inspraakreactie voorontwerp bestemmingsplan Weiwerd’. U kunt uw inspraakreacties ook mailen naar inspraakruimtelijkeplannen@delfzijl.nl met vermelding van ‘inspraakreactie voorontwerp bestemmingsplan Weiwerd’ en uw naam, adres en woonplaats. Voor mondelinge inspraakreacties kunt u een afspraak maken met de afdeling Ontwikkeling via telefoonnummer (0596) 63 99 49.

Plani nformatie

In het kader van de actualisatie van alle bestemmingsplannen wordt voor Weiwerd een nieuw bestemmingsplan voorbereid. Het bestemmingsplan Weiwerd van 2005 is slechts gedeeltelijk door Gedeputeeerde Staten van Groningen goedgekeurd. Hierdoor was voor de bedrijfskavels het oude bestemmingsplan van 1956 nog steeds geldend tot 1 juli 2013. Per die datum is dat plan van rechtswege komen te vervallen.

Het nieuwe bestemmingsplan maakt de ontwikkeling van een kleinschalig kennispark op Weiwerd mogelijk. Groningen Seaports ziet Weiwerd als een locatie voor kleinschalige, innovatieve en kennisintensieve bedrijven. De toekomstige bedrijvigheid op Weiwerd dient een functionele relatie te hebben met de bedrijfsactiviteiten op het industrieterrein Oosterhorn. De bedrijvigheid dient dus gerelateerd te zijn aan de omliggende chemie-, metaal- en energie-industrie. Deze functionele relatie betekent dat de ontwikkeling van Weiwerd ook niet los kan worden gezien van het direct omliggende industrieterrein Oosterhorn.

Het plangebied wordt begrensd aan de noord- en oostzijde door Heemskesweg, Wierderond en Oosterwierum, aan de zuidzijde door het perceel van de rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI) Delfzijl en aan de westzijde door de Provincialeweg N991 (weg van Delfzijl naar Scheemda).

Verwijzingen

Plan: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0010.02BP-VO01

Procedure algemeen: http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/ruimtelijke-ordening-en-gebiedsontwikkeling/vraag-en-antwoord/wat-is-een-bestemmingsplan-en-wanneer-kan-ik-bezwaar-maken-tegen-een-bestemmingsplan.html

Naar boven