Logo Zuid-Holland
Bekendmaking inspraak Ontwerp-Projectplan, project-MER en ontwerpbesluiten dijkversterking Hoeksche Waard Zuid, Zuid-Holland

ONDERWERP

Gedeputeerde Staten van de provincie Zuid-Holland (GS van Zuid-Holland) maken, op verzoek van Waterschap Hollandse Delta en conform de Waterwet, bekend dat het Ontwerp-Projectplan en project-milieueffectrapport (project-MER) met betrekking tot de dijkversterking Hoeksche Waard Zuid en de ontwerpbesluiten voor de uitvoering van deze dijkversterking vanaf 11 november 2013 voor een periode van zes weken ter inzage liggen. Het gaat om meerdere dijkvakken langs het Hollandsch Diep en het Haringvliet met een lengte van in totaal ruim 11 km, die zijn gelegen in de gemeenten Strijen, Cromstrijen en Korendijk. Deze dijkvakken voldoen niet aan de wettelijke veiligheidsnorm.

PROCEDURE

Ten behoeve van deze dijkversterking is door het Waterschap Hollandse Delta een Ontwerp-Projectplan opgesteld. Ter onderbouwing van het in het projectplan uitgewerkte voorkeursalternatief, heeft het waterschap een project-MER opgesteld.

Voor de uitvoering van het project zijn verschillende besluiten in ontwerp opgesteld, namelijk:

  • een vergunning op grond van de Natuurbeschermingswet door de provincie Zuid-Holland;

  • een omgevingsvergunning voor de activiteiten bouwen, afwijken bestemmingsplan en kappen door de gemeente Strijen;

  • een omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen door de gemeente Cromstrijen.

GS van Zuid-Holland, als coördinerend bevoegd gezag op grond van de Waterwet, zorgen ervoor dat deze ontwerpbesluiten gelijktijdig met de project-MER en het Ontwerp-Projectplan ter inzage liggen. Daarnaast zorgen GS ervoor dat de hierop ingediende zienswijzen worden behandeld door de verschillende bevoegde gezagen.

Na vaststelling door het waterschap van het, evt. vanwege zienswijzen aangepaste, projectplan zal dit ter goedkeuring aan GS van Zuid-Holland worden aangeboden. Het uiteindelijke goedkeuringsbesluit en de, evt. vanwege zienswijzen aangepaste, uitvoeringsbesluiten zullen terzijnertijd door de provincie worden bekendgemaakt en ter inzage gelegd.

INZAGE

Het Ontwerp-Projectplan, het project-MER, de ontwerpuitvoeringsbesluiten en overige relevante stukken liggen van 11 november 2013 tot en met 23 december 2013 ter inzage bij:

  • Waterschap Hollandse Delta, Handelsweg 100 te Ridderkerk. Open tijdens kantooruren (tel. 0900-2005005);

  • Gemeentehuis Cromstrijen, Buttervliet 1 te Numansdorp. Open van maandag tot en met vrijdag tussen 9.30 en 12.00 uur, op dinsdag en donderdag ook tussen 13.30 en 20.00 uur en woensdagmiddag op afspraak (tel. 0186 – 656100);

  • Gemeentehuis Strijen, Waleplein 2 te Strijen. Open van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur en tussen 13.30 en 16.00 uur (tel. 078 – 6748200);

  • Gemeentehuis Korendijk,Voorstraat 31 te Piershil. Open van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 12.30 uur (tel. 0186 – 697777);

  • Provincie Zuid-Holland, Het Loket, ruimte A0.51, Zuid-Hollandplein 1 te Den Haag. Open tijdens kantooruren (tel. 070 – 4418855).

Deze stukken zijn ook in te zien of te downloaden vanaf de website: www.wshd.nl/hoekschewaard-Zuid. Het ontwerpbesluit van de gemeente Strijen tot afwijken bestemmingsplan is ook te vinden op www.ruimtelijkeplannen.nl (identificatiecode: NL.IMRO.0617.pbdvs-on01).

ZIENSWIJZEN

Eenieder kan van 11 november 2013 tot en met 23 december 2013 schriftelijk en/of mondeling zienswijzen over het Ontwerp-Projectplan, het project-MER en de ontwerpuitvoeringsbesluiten naar voren brengen. Daarbij wordt u verzocht expliciet aan te geven op welk onderdeel uw zienswijze betrekking heeft. Schriftelijke zienswijzen kunt u indienen bij Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland, t.a.v. Afdeling Water en Groen, Postbus 90602, 2509 LP Den Haag onder vermelding van "zienswijze dijkversterking Hoeksche Waard Zuid". Daarbij kan worden verzocht om persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken via mevrouw C. Bijmans van de provincie Zuid-Holland (tel. 070-4417203).

Tegen het uiteindelijke goedkeuringsbesluit en de overige definitieve (uitvoerings)besluiten kan door belanghebbenden, die in de ontwerpfase zienswijzen hebben ingediend, beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De Crisis- en herstelwet is van toepassing op dit dijkversterkingsproject.

INLICHTINGEN

Voor inhoudelijke vragen over het Ontwerp-Projectplan en het project-MER kunt u terecht bij de heer T. de Gier van waterschap Hollandse Delta (tel. 088 – 974 3000). Voor nadere informatie over de mer-procedure kunt u contact opnemen met mevrouw M.L. Stokhof-Hassing van de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid (tel. 078 – 770 29 88). Voor nadere inlichtingen over de procedure in het algemeen kunt u contact opnemen met de heer J. Beijersbergen (tel. 070 – 4416207) of mevrouw O. Bongers (tel. 070 – 4417658) van de provincie Zuid-Holland.

Verder organiseert Waterschap Hollandse Delta in week 48 nog een inloopbijeenkomst over dit dijkversterkingsproject. Nadere informatie over deze bijeenkomst zal worden bekendgemaakt door het waterschap zelf (o.a. via de website van het waterschap).

Naar boven