Logo Neder-Betuwe
Ontwerpbestemmingsplan ‘Bonegraafseweg A te Ochten’, Neder-Betuwe

Burgemeester en wethouders van Neder-Betuwe maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat van 7 november 2013 tot en met 18 december 2013 bij de balie van het Omgevingsloket in het gemeentehuis, Burgemeester Lodderstraat 20 te Opheusden, voor een ieder ter inzage ligt het ontwerp van bestemmingsplan ‘Bonegraafseweg A te Ochten’. Dit plan is voorbereid voor het toekennen van een agrarisch bouwperceel om de bouw van een bedrijfswoning, bomenloods en de aanleg van een pottenveld mogelijk te maken op het perceel Bonegraafseweg ong. te Ochten.

Het ontwerp bestemmingsplan is ook raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.1740.bpOCbonegraafA-ont1, en op de gemeentelijke website www.nederbetuwe.nl onder Ik wil… --> naar Bestemmingsplannen --> Bestemmingsplannen ter inzage --> Link --> Bekendmakingen 6 november 2013.

Schriftelijke of mondelinge zienswijzen over dit ontwerp bestemmingsplan kunnen door eenieder gedurende bovengenoemde termijn worden kenbaar gemaakt bij de gemeenteraad, t.a.v. de raadsgriffier, postbus 20, 4043 ZG Opheusden.

Indien u uw zienswijze mondeling naar voren wilt brengen, dient u hiervoor vooraf telefonisch een afspraak te maken.

Verzoek hogere grenswaarde Wet geluid hinder – Ontwerp besluit Bonegraafseweg ong. te Ochten

Het college van burgemeester en wethouders van Neder-Betuwe is voornemens om op basis van artikel 110a van de Wet geluidhinder (Wgh) een hogere dan de voorkeurswaarde geluid van 48 dB, vast te stellen voor de locatie Bonegraafseweg ong. te Ochten. De hogere grenswaarde geluid dient te worden vastgesteld om medewerking te kunnen verlenen aan een procedure tot herziening van het bestemmingsplan ten behoeve van de realisering van een bedrijfswoning op het perceel Bonegraafseweg ong. te Ochten. Het voornemen om een hogere grenswaarde van 50 dB voor deze locatie vast te stellen is gebaseerd op het formulier verzoek hogere grenswaarde verkeerslawaai (d.d. 15 oktober 2013) en het akoestisch onderzoek (van Jekel Advies, d.d. 26 augustus 2013).

Het vaststellen van hogere waarden betekent niet dat het verkeer meer geluid mag produceren, maar dat voor het specifieke bouwplan een hogere geluidbelasting op de gevel wordt toegestaan.

Het verzoek hogere grenswaarde ligt ter inzage van 7 november 2013 tot en met 18 december 2013 bij de balie van het Omgevingsloket in het gemeentehuis aan de Burgemeester Lodderstraat 20 te Opheusden.

Gedurende de termijn van ter inzage legging kunnen belanghebbenden naar aanleiding van het ontwerp besluit schriftelijk of mondeling een zienswijze naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Neder-Betuwe, Postbus 20, 4043 ZG te Opheusden.

Opheusden, 6 november 2013.

Burgemeester en wethouders van Neder-Betuwe,

Naar boven