Logo Den Haag
Ontwerpbestemmingsplan Forepark-A4-A12, Den Haag

Ontwerp

Het ontwerpbestemmingsplan Forepark-A4-A12 wordt op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening voor een ieder met ingang van 8 november tot en met 19 december 2013 op de volgende wijzen ter inzage gelegd, beschikbaar gesteld en raadpleegbaar gemaakt:

  • in de wettelijk voorgeschreven digitale vorm op de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl;

  • op de gemeentelijke website: www.denhaag.nl/bestemmingsplannen ;

  • digitaal en op papier bij het Den Haag Informatiecentrum, Spui 70 (maandag t/m woensdag en vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur en donderdag van 09.00 tot 20.00 uur).

Het plangebied ligt in het oosten van de gemeente Den Haag en wordt begrensd door de gemeentegrens met Leidschendam-Voorburg, de Oude Middenweg, de Oude Polderweg, de zuidelijke wegkant van de A12 en een deel van de Rijksweg A4 en de westelijke wegkant van de A4 en enkele groenstroken langs de A4. Gezien de eenduidigheid wordt in dit bestemmingsplan ook de aansluitende bedrijvenstrook tussen de A4 en de Oude Middenweg (voorheen Middenweg) ten noordoosten van de Zoetermeerse Rijweg meegenomen in dit nieuwe bestemmingsplan. De Oude Middenweg vormt de scheidslijn tussen het bedrijven- en het woongebied van Leidschenveen.

Doel van dit overwegend conserverende bestemmingsplan is tweeledig. In hoofdzaak biedt het bestemmingsplan een actueel juridisch-planologisch kader. De bestaande situatie vormt daarbij het vertrekpunt. De karakteristieke waarden van het gebied op het gebied van bebouwing en functies worden behouden. Er is een zorgvuldige afweging gemaakt tussen de stedenbouwkundige kwaliteiten van het gebied enerzijds en de gebruiksvrijheden van de ondernemers en gebruikers anderzijds. Het bestemmingsplan biedt de juridisch-planologische basis voor handhaving van de ruimtelijke situatie zoals die nu is en voor het beheer ervan in de toekomst. Daarnaast maakt het bestemmingsplan de ontwikkeling van de kavel aan Polderweeg 14 mogelijk.

Een ieder kan gedurende de inzagetermijn schriftelijk zijn/haar zienswijze kenbaar maken. U moet uw zienswijze richten aan de Gemeenteraad, Postbus 19 157, 2500 CD Den Haag. Ook kunt u eventueel mondeling een zienswijze geven. U kunt hiervoor een afspraak maken via telefoonnummer: 070-752 8588. Om termijnoverschrijding te voorkomen wordt u verzocht deze uiterlijk 14 dagen vóór afloop van de inzagetermijn te maken.

Informatie-/inloopbijeenkomst

Voor dit plan wordt een informatiebijeenkomst gehouden. Informatie over datum, tijdstip en locatie vindt u op www.denhaag.nl/bestemmingsplannen > Bestemmingsplannen Leidschenveen-Ypenburg > Forepark-A4-A12.

Naar boven