Logo Baarn
Bestemmingsplan ‘Nieuwe Oosterhei’ (gewijzigd) vastgesteld, Baarn

Burgemeester en wethouders van de gemeente Baarn maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Baarn in de openbare vergadering van 25 september 2013 het bestemmingsplan “Nieuwe Oosterhei” gewijzigd heeft vastgesteld.

Het plangebied

Het bestemmingsplan “Nieuwe Oosterhei” heeft betrekking op de wijk Nieuwe Oosterhei in de gemeente Baarn. De wijk ligt ten oosten van de spoorlijn Amsterdam – Amersfoort/Utrecht. In het noorden grenst de wijk aan de Wijkamplaan, de Bremstraat, de Margrietstraat en de Piet Heinlaan. In het oosten wordt het plangebied begrensd door de Maatkampweg, de Dotterbloemlaan en de Zuringlaan. Aan de zuidwestgrens is de begraafplaats meegenomen en wordt de grens verder bepaald door de Zwanenweide.

Inhoud van het bestemmingsplan

Dit bestemmingsplan voorziet in een juridisch-planologische regeling voor het plangebied en is een beheergericht, conserverend bestemmingsplan. Bestaande planologisch-juridische rechten worden gerespecteerd.

Naar aanleiding van zienswijzen en ambtshalve wijzigingen is het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerp gewijzigd vastgesteld. Meer informatie over de wijzigingen is te vinden in het raadsbesluit, “Nota van wijzigingen”, de “Nota van zienswijzen” en het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan. De wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan betreffen zowel de toelichting en de regels als de verbeelding.

Ter inzage

Het bestemmingsplan “Nieuwe Oosterhei” met de daarbij behorende stukken ligt van vrijdag 8 november 2013 tot en met donderdag 19 december 2013 ter inzage in de centrale hal van het gemeentehuis, Stationsweg 18 te Baarn, van 8.00 uur tot 17.00 uur (op vrijdagen tot 16.00 uur). Ook is inzien op afspraak mogelijk bij de balie Frontoffice, telefoon 035-5481611.

Het bestemmingsplan “Nieuwe Oosterhei” is digitaal raadpleegbaar via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. (planidentificatie NL.IMRO.0308.000004-VA01).

De rechtstreekse link is: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0308.000004-VA01. Het bestemmingsplan is ook samen met de bijbehorende stukken digitaal raadpleegbaar op de gemeentelijke website www.baarn.nl , via de knop bestemmingsplannen.

Beroep instellen

Tegen de vaststelling van het bestemmingsplan kan gedurende de termijn van terinzagelegging – van 8 november tot en met 19 december 2013 – beroep bij de Raad van State worden ingesteld. Van deze mogelijkheid kunnen gebruikmaken:

  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht bij de gemeenteraad;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze in te dienen;

  • belanghebbenden die beroep instellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij vaststelling heeft aangebracht.

Beroep kunt u instellen bij: Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Ga voor meer informatie over het instellen van beroep en het griffierecht naar www.raadvanstate.nl .

Het indienen van beroep schorst de werking van het bestemmingsplan niet. Om dit laatste te bereiken, kan gedurende de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor een verzoek om voorlopige voorziening zal de griffier van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State griffierecht (kosten) in rekening brengen.

Inwerkingtreding

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn naast een beroepsschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Dan treedt het besluit van de gemeenteraad niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven