Logo Opmeer
Ontwerp-bestemmingsplan Landelijk Gebied Opmeer 2013 ex artikel 3.8 Wro, Opmeer

Ter voldoening aan artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders van Opmeer bekend, dat met ingang van vrijdag 8 november 2013 gedurende zes weken het ontwerp-bestemmingsplan Landelijk Gebied Opmeer 2013 ter inzage ligt.

Inhoud en begrenzing

Op dit moment zijn voor het landelijk gebied van Opmeer ondermeer de bestemmingsplannen Buitengebied Opmeer c.a. en Buitengebied Hoogwoud van kracht. Deze plannen worden samengevoegd tot één nieuwe actuele juridisch-planologische regeling. Het plangebied wordt globaal begrensd door Langereis, Westfriesedijk, Lutkedijk, Wadway en Vekenweg. Het nieuwe plan is overwegend conserverend van aard. Onder voorwaarden worden kleinschalige ruimtelijke ontwikkelingen mogelijk gemaakt. Eerder heeft het voorontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegen. De ontvangen inspraakreacties zijn beoordeeld en opgenomen in de Commentaarnota. Deze Commentaar is opgenomen in het ontwerp.

PlanMER

Tevens ligt het bijbehorende ontwerp-PlanMER (MilieuEffectRapportage) ter inzage. Een planMER is in dit geval verplicht met het oog op agrarische aanwezige bedrijven, bouwvlakken en wijzigingsbevoegdheden. Een passende beoordeling is opgenomen in verband met mogelijke significante gevolgen voor Natura-2000 gebieden als bedoeld in de Natuurbeschermingswet 1998. De uitkomst van het PlanMER leidt er toe, dat er aanpassingen in de planregels zijn aangebracht binnen de bestemming “Agrarisch” ten opzichte van het voorontwerpplan.

Terinzageligging

Vanaf vrijdag 8 november 2013 ligt voornoemd ontwerp met ontwerp-PlanMER en bijbehorende stukken gedurende 6 weken ter inzage tijdens openingstijden in het gemeentehuis, Klaproos 1 te Opmeer. Gedurende deze periode kan door een ieder een (liefst schriftelijke) zienswijze omtrent het ontwerp naar voren worden gebracht. De schriftelijke reactie wordt gericht aan de gemeenteraad van Opmeer, Postbus 199, 1715 ZK Spanbroek (“zienswijze” vermelden op brief). Een mondelinge reactie kan worden gegeven na het maken van een afspraak (tel: 0226-363302). Het ontwerp is raadpleegbaar via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl (planindentificatienummer: NL.IMRO.0432.BPLG-ON01).

Naar boven